Annonce
Ringkøbing-Skjern

I har opnået en hel masse: Udvalgsformand mener, at energiforening fortjener ros

Det er dette område mellem Lem, Stauning og Dejbjerg, der skal lægge jord til 367 hektar solceller. Foto: Johan Gadegaard
John G. Christensen (S), formand for teknik- og miljøudvalget, mener, at Energiforeningen Stauning, Dejbjerg og Lem har levet op til sit formål, og at den er et forbillede for tilsvarende foreninger.
Annonce

DEJBJERG: - De har da opnået en hel masse!

Formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S), forstår ikke helt den kritik, formanden for Energiforeningen Stauning, Dejbjerg og Lem, Mads Agerholm, har rettet mod udvalgsflertallets håndtering af sagen om Gestenge Solcellepark.

Ifølge Mads Agerholm har politikerne ikke lyttet til energiforeningens 300 medlemmer, der har ønsket et væsentligt mindre projekt - højst 200 hektar - end det projekt på 367 hektar, udvalgsflertallet for nylig sendte ud til planlægning.

- Efter min mening har Energiforeningen lavet et stort stykke arbejde og har bevist sin berettigelse. Den har fået reduceret projektet, og der er lavet en grøn kile, så de naboer, der berøres mest - dem, der bor på Skrænten i Dejbjerg - ikke kommer til at se direkte ned på solcellerne. Den har også sikret, at projektmagerne giver et betydeligt milliontilskud til de tre byer over de næste 30 år, siger John G. Christensen.


Set med mine øjne er energiforeningen et forbillede for andre, der bliver naboer til solcelleparker.

John G. Christensen (S), formand for teknik- og miljøudvalget.


- Set med mine øjne er energiforeningen et forbillede for andre, der bliver naboer til solcelleparker, tilføjer han.

Annonce

Repræsentation

Mads Agerholm kritiserer også, at byrådet har droppet sit tidligere udsendte signal om, at det er vigtigt, at lokalbefolkningen "overordnet ser positivt" på den slags solcelleprojekter "med de fordele og ulemper det giver".

Det er der dog en god grund til, siger John G. Christensen.

- Det kunne være svært at afgrænse, hvad "overordnet positiv" vil sige. Og hvad omfattes af "lokalbefolkningen"?

Han peger på, at antallet af medlemmer af energiforeningen udgør under 20 procent af borgerne i Lem, Stauning og Dejbjerg.

- Energiforeningen har en meget høj svarprocent på den undersøgelse, den har foretaget blandt medlemmerne. Jeg stiller ikke spørgsmål ved, om svarene repræsenterer medlemmernes synspunkter. Men repræsenterer de hele lokalbefolkningens, lyder spørgsmålet fra udvalgsformanden.

John G. Christensen peger på, at alle - også de, der ikke er medlem af energiforeningen - får mulighed for at give deres meninger til kende, når solcelleparken kommer ud i offentlig høring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Coronasmittede mink lukker samtlige plejehjem i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er blevet mørkerød: - Det er noget, der ligner anden bølge

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Annonce