Annonce
Ringkøbing

I det helt fine selskab: One Collection-ejere skal på scenen i Dronningesalen

Hans Henrik Sørensen (t.v.) og Ivan Hansen, der sammen står bag virksomhederne House of Finn Juhl og One Collection i Ringkøbing, deltager tirsdag 28. maj i en prisfest på Det Kongelige Bibliotek i København. Arkivfoto: Robert Wengler
Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen, der står bag One Collection og House of Finn Juhl i Ringkøbing, deltager tirsdag 28. maj i en prisfest på Det Kongelige Bibliotek i København.

Ringkøbing: Hillary Clinton har været dér, og det samme har Kofi Annan. På tirsdag træder Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen fra Ringkøbing i fodsporene på USA's tidligere førstedame og den forhenværende generalsekretær i FN - ved at gå på scenen i Dronningesalen på Det Kongelige Bibliotek i København.

Vestjyderne står bag virksomheden One Collection, der i dag producerer 50 modeller, som oprindeligt er skabt af møbelarkitekt Finn Juhl. I hans ånd uddeles der arkitekturpriser tirsdag aften, hvor One Collection altså også fejres.

- De synes, vi har et godt samarbejde, og det vil de gerne markere, siger Hans Henrik Sørensen.

Dermed henviser han til ledelsen i Wilhelm Hansen Fonden, der i sin tid blev stiftet af Hanne Wilhelm Hansen. Hun var gift med Finn Juhl, og efter hans død gav hun i 2001 Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen licens til at producere Finn Juhl-møbler.

Den royalty, som virksomhedsejerne betaler for at producere designklassikere som Poet-sofaen og Pelikan-stolen via firmaet House of Finn Juhl, går direkte til Wilhelm Hansen Fonden.

Annonce

Fornem pris til vestjyde

Dermed er det succesfulde House of Finn Juhl direkte med til at støtte dansk kultur, da Wilhelm Hansen Fonden yder økonomiske bidrag til musik, teater og dans.

Én gang årligt står fonden også bag uddelingen af Finn Juhl Prisen, der går til en person, der har gjort en særlig indsats indenfor møbelarkitektur. I år deles de 300.000 kroner ligeligt mellem Anne Brandhøj og Eske Rex.

I forbindelse med festlighederne tirsdag aften skal Hans Henrik Sørensen og Ivan Hansen på scenen i Dronningesalen, hvor makkerparret deltager i en samtale med koncertpianist Katrine Gislinge og dramaturg Karen-Maria Bille, der begge sidder i Wilhelm Hansen Fondens bestyrelse.

Snakken vil tage sit udgangspunkt i det internationale erhvervseventyr, som folkene bag One Collection og House of Finn Juhl har skabt.

Vestjylland bliver på flere måder godt repræsenteret i Dronningesalen, da designer Anne Brandhøj er én af de to, der bliver hædret med Finn Juhl Prisen. Hun er født i Ringkøbing og opvokset i Lem.

I søndagsavisen bringer vi et stort portræt af den 34-årige designer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Tarm

Vognmand venter på retningslinjer: Hvis studenterne skal holde en meters afstand kan det ikke lade sig gøre

Annonce