Ringkøbing

I det helt fine selskab: One Collection-ejere skal på scenen i Dronningesalen

Hans Henrik Sørensen (t.v.) og Ivan Hansen, der sammen står bag virksomhederne House of Finn Juhl og One Collection i Ringkøbing, deltager tirsdag 28. maj i en prisfest på Det Kongelige Bibliotek i København. Arkivfoto: Robert Wengler
Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen, der står bag One Collection og House of Finn Juhl i Ringkøbing, deltager tirsdag 28. maj i en prisfest på Det Kongelige Bibliotek i København.

Ringkøbing: Hillary Clinton har været dér, og det samme har Kofi Annan. På tirsdag træder Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen fra Ringkøbing i fodsporene på USA's tidligere førstedame og den forhenværende generalsekretær i FN - ved at gå på scenen i Dronningesalen på Det Kongelige Bibliotek i København.

Vestjyderne står bag virksomheden One Collection, der i dag producerer 50 modeller, som oprindeligt er skabt af møbelarkitekt Finn Juhl. I hans ånd uddeles der arkitekturpriser tirsdag aften, hvor One Collection altså også fejres.

- De synes, vi har et godt samarbejde, og det vil de gerne markere, siger Hans Henrik Sørensen.

Dermed henviser han til ledelsen i Wilhelm Hansen Fonden, der i sin tid blev stiftet af Hanne Wilhelm Hansen. Hun var gift med Finn Juhl, og efter hans død gav hun i 2001 Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen licens til at producere Finn Juhl-møbler.

Den royalty, som virksomhedsejerne betaler for at producere designklassikere som Poet-sofaen og Pelikan-stolen via firmaet House of Finn Juhl, går direkte til Wilhelm Hansen Fonden.

Fornem pris til vestjyde

Dermed er det succesfulde House of Finn Juhl direkte med til at støtte dansk kultur, da Wilhelm Hansen Fonden yder økonomiske bidrag til musik, teater og dans.

Én gang årligt står fonden også bag uddelingen af Finn Juhl Prisen, der går til en person, der har gjort en særlig indsats indenfor møbelarkitektur. I år deles de 300.000 kroner ligeligt mellem Anne Brandhøj og Eske Rex.

I forbindelse med festlighederne tirsdag aften skal Hans Henrik Sørensen og Ivan Hansen på scenen i Dronningesalen, hvor makkerparret deltager i en samtale med koncertpianist Katrine Gislinge og dramaturg Karen-Maria Bille, der begge sidder i Wilhelm Hansen Fondens bestyrelse.

Snakken vil tage sit udgangspunkt i det internationale erhvervseventyr, som folkene bag One Collection og House of Finn Juhl har skabt.

Vestjylland bliver på flere måder godt repræsenteret i Dronningesalen, da designer Anne Brandhøj er én af de to, der bliver hædret med Finn Juhl Prisen. Hun er født i Ringkøbing og opvokset i Lem.

I søndagsavisen bringer vi et stort portræt af den 34-årige designer.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen