Annonce
Skjern

I år vil vi nyde de lange lyse nætter i Danmark

- Kan vi få tiden til at gå på ferien i Danmark? Ja, sagtens, det er bare at se muligheder for at skabe den ferie, som passer til familien. Vi har storbyer, strande og skove. Vi kan gå, cykle eller svømme. Lave kæmpe sandslotte, samle rav på Fanø eller besøge Moesgaard og Den Gamle By i Århus, skriver Karina Winkler i Lørdagsklummen. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Annonce

Hvor tiden dog farer afsted. Vi er allerede i juli måned og med den længste dag på året bag os, men heldigvis stadig mange dejlige, lange dage og lyse nætter foran os. Jeg ser altid frem til foråret og den danske sommer, hvor jeg nyder hver eneste dag i min have. Ukrudtet kan jeg selvfølgelig godt undvære, men alt andet opvejer dette uundgåelige onde. At se planterne vokse med stormskridt, alle de forskellige nuancer af farver og ikke mindst duftene. En skøn tid, som heldigvis er langt fra at være ovre.

Jeg glæder mig til at holde ferie i Danmark. Her har vi noget, som man ikke har så mange andre steder. Nemlig de lyse nætter, som er kendetegnede for vores breddegrader og når vi holder ferie herhjemme, kan vi nyde dem i fulde drag. Får vi også de lune nætter med, bliver det bare endnu bedre. Kan vi få tiden til at gå? Ja, sagtens, det er bare at se muligheder for at skabe den ferie, som passer til familien. Vi har storbyer, strande og skove. Vi kan gå, cykle eller svømme. Lave kæmpe sandslotte, samle rav på Fanø eller besøge Moesgaard og Den Gamle By i Århus.

Vil du være viking for en dag, så er der Bork Vikingehavn eller lære noget om naturens kræfter, så står den på Naturkraft eller måske smage på de mange forskellige planter, frugter og bær, som vi har. Ja, så skal man bare lægge vejen forbi Forundringens Have, hvor man også kan leje et shelter for meget billige penge.

Jeg er gift med en mand, som er meget glad for at cykle, så det kommer jeg nok ikke helt uden om. Når det så er sagt, må jeg indrømme, at tage cyklen i stedet for bilen, også er en dejlig måde at komme omkring på. Jeg er elendig til geografi, så jeg lærer noget hver gang vi er afsted. Sammen får vi samlet mange gode oplevelser og de er dejlige at tænke tilbage på de dage, hvor vejret er dårligt eller hvor vi synes, at det hele er lidt surt.

Verden har ændret sig siden Coronakrisen og i marts måned gik det op for de fleste, at det her ikke bare er ovre i løbet af kort tid. Tolerancen overfor andre synes at være blevet mindre. Det er trist, når man hører at ansatte i ældreplejen i Hjørring og deres pårørende bliver udsat for chikane på grund af et udbrud af Coronavirus. Det Danmark har jeg ikke lyst til at være en del af. Corona kan ramme os alle og vi kan give den videre uden at vide det. Sådan er det jo også med andre sygdomme og vi ved nu, at holder vi afstand, vasker hænder og spritter af, så smitter vi mindre end vi plejer at gøre. Tankevækkende.


Det er trist, at dem som sidder på magten, ikke kan finde balancen og sammen skabe en bedre verden for alle og ikke kun forbeholde det for de få.


Når det kommer til intolerance, skal vi jo kun se til lederne af ”det vilde vesten”, ”den kinesiske mur” og ”den røde plads” for at få øje på nogle” rollemodeller”, som udstiller deres inkompetence eller er det magtliderlighed for fulde gardiner. Her har vi tre machomænd som lyver og bedrager deres egne befolkninger og med det resultat at mange af deres borgere er døde. Det er trist, at dem som sidder på magten, ikke kan finde balancen og sammen skabe en bedre verden for alle og ikke kun forbeholde det for de få.

Verden hænger sammen. Det så vi  tydeligt i forbindelse med mordet på George Floyd, som resulterede i demonstrationer i Danmark og andre steder i verden. Jeg ved godt, at det var en demonstration mod racisme, som findes i de fleste samfund, men det er vel også et spørgsmål om økonomisk ulighed og at sammenhængskraften i et samfund er en væsentlig faktor, når det kommer til stabilitet. Tolerance kommer med øget lighed. Uden tolerance vil alt være sort eller hvid og det bliver til en kamp om ressourcer og overlevelse.

Jeg vil til enhver tid være taknemmelig for, at jeg er født i Danmark og har adgang til uddannelse, sundhed og et sikkerhedsnet, der holder hånden under en, når det ser sort ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Smittetallet stiger endnu en gang: Ni er testet positive ud af knap 1500 testede i august

Annonce