Annonce
Biler

Hyundai lancerer helt nyt bilmærke til elbiler

Det nye Ioniq-mærke kommer med tre nye elbiler inden for de næste par år. Det er to høje modeller og en sedan, hvor de to første bygger på koncepterne ”45” og ”Prophecy”. Foto: Hyundai
En række af de klassiske bilproducenter lancerer helt nye mærker, som kun skal sælge elbiler. Det gælder nu også Hyundai, der under navnet Ioniq vil lancere en crossover, en sedan og en SUV inden for tre år.
Annonce

Ioniq. Det er da en femdørs elbil fra Hyundai.

Ja, men ikke så længe. Inden for et par år vokser den enkelte model til at lægge navn til et helt nyt elektrisk bilmærke fra den koreanske koncern.

Her er der foreløbig tre modeller på vej. Det gælder mellemklasse-crossoveren Ioniq 6, sedanen Ioniq 7, og den større SUV Ioniq 8, hvor lige numre altså signalerer høje bilmodeller, men hvor talrækken samtidig indikerer, at der også er mindre modeller på vej.

Dermed følger Hyundai den tendens, vi blandt andet har set hos Volvo, hvor den tidligere performance-afdeling, Polestar, er forfremmet til det rent elektriske Polestar-brand, mens det kinesisk-ejede svenske mærke også står bag helt nye Lynk & Co.

Ioniq

Skal være det nye elbilsmærke hos Hyundai.

Hyundai sigter mod at afsætte en million elbiler om året i 2025 og få 10 procent af det forventede verdensmarked for elbiler til den tid.

Det nye mærke er netop lanceret ved et stort event i London, hvor det berømte London Eye-pariserhjul var udsmykket med et stort ”Q” som en brand-signatur for ”Ioniq”.

Annonce

Ny platform

De nye modeller fra Hyundai bygger på mærkets E-GMP-platform for elbiler, og den første model, nemlig Ioniq 5, lanceres i starten af 2021.

Den tager udspring i konceptet ”45”, der blev vist på Frankfurt Motorshow i 2019. I 2022 følger sedanen Ioniq 6, som bygger på konceptet ”Prophecy” fra marts i år, mens den foreløbigt sidste bebudede Ioniq 7-SUV kommer i starten af 2024.

Hyundai lover, at alle modellerne får superhurtig opladning og, helt naturligt for tidens nye elbiler, et rummeligt interiør. Hyundai oplyser dog ikke noget om opladeeffekt, batteristørrelse eller rækkevidde.

Annonce

Flere linjer af elbiler

Elbilerne fra Ioniq bygger på en filosofi om, at kabinen skal være et gennemtænkt rum, hvor sæderne kan justeres i alle retninger, der er trådløs opkobling og en praktisk indretning.

Ifølge engelske Auto Express vil Ioniq ikke få samme selvstændige status som luksusbrandet Genesis, der på flere markeder har egne forhandlere. Der vil således være områder hos Hyundai-forhandlerne med plads til Ioniq-modeller.

Det er ifølge bladet planen at lade den nuværende Hyundai Ioniq-model udgå, når den er ved at være udløbet om et par år, mens andre Hyundai-modeller som for eksempel Kona Electric fortsætter sideløbende med det nye Ioniq-brand.

Den næste model fra det nye mærke er en sedan, der tager udgangspunkt i konceptbilen ”Prophecy” fra i år. Foto: Hyundai
Den første elbil fra Ioniq bliver en høj model i mellemklassen. Den bygger på konceptet ”45” fra 2019. Foto: Hyundai
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Annonce