Annonce
Erhverv

Hygiejnen er i top hos Bollerup Jensen: Nu sælges der sprit i dunkevis

Da coronaen begyndte at lukke samfundet ned, satte Bollerup Jensens direktør Forde Dale gang i produktionen af håndsprit. Arkivfoto Jørgen kirk
Bollerup Jensen øjnede en chance, da danskerne blev opfordret til øget afspritning og hjælper nu med at holde hænderne virusfri. Det er dog ikke virksomhedens største marked under coronakrisen.

ÅDUM: Mens nogle virksomheder har haft svært ved at afsætte varer under coronakrisen, står det anderledes til hos Bollerup Jensen, der blandt andet producerer rengørings- og imprægneringsprodukter.

Da Danmark begyndte at lukke ned, begyndte Bollerup Jensen nemlig produktion af håndsprit til private og virksomheder, og siden begyndelsen af april har virksomheden således været med til at holde danskernes hænder rene og virusfri.

Selvom folk har hungret efter håndsprit, og salget er gået godt for Bollerup Jensen, er det imidlertid langt fra det produkt, der afsættes mest af, fortæller virksomhedens direktør Frode Dale.

- Faktisk er det, vi har haft mest gang i, produkter til rengøring og imprægnering af fliser og træ i haven. Håndspritten er en ekstra ting, som vi lige er startet op med. Det er okay som et ekstra produkt, men det er en lille del af produktionen. Det helt store er imprægneringen; folk har haft tid til at ordne have og imprægnere fliser og en masse gør-det-selv-ting, siger direktøren.

Annonce

Godt vejr og hjemsendelser

Især aprils gode vejr sammen med den store nedlukning, der sendte danskere i tusindvis hjem fra arbejdspladserne, har betydet, at der har været rygende travlt hos Bollerup Jensen.

- Vi har set en femdobling af omsætningen i vores webshop. Vi klager overhovedet ikke. Vi er en af de heldige virksomheder, der har kunnet opretholde fuld aktivitet. Det er faktisk en udfordring at følge med, og vi har fået ekstra bemanding på, siger Frode Dale, der fortæller, at virksomheden faktisk har haft et luksusproblem i at skaffe råvarer og emballage nok til produktionen af de ekstra varer.

Sprit bliver ikke nummer et

Samfundet er efterhånden på vej til at blive åbnet mere og mere, men derfor regner Frode Dale ikke med, at Bollerup Jensens produktion af håndsprit sådan lige går ned i kadence.

- Det er klart, at håndsprit er noget, man burger meget mere, og det kommer man også til at gøre fremadrettet - det er noget med de måder, vi er begyndt at agere på, siger Frode Dale, der også tror, at produktionen af rengøringsmidler fortsat vil være stor.

Det bliver dog ikke noget, der kommer til at ske på bekostning af virksomhedens gamle produktportefølje.

- Vi skal kunne levere de produkter, vi har udviklet i en årrække, for det er vores fremtid. Det primære er ikke håndspritten, men de andre Bollerup Jensen-produkter, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland For abonnenter

Fåreavler har i øjeblikket fundet en form for fred med ulven: - Skal det gøre lidt ondt, så hælder jeg til den løsning

Annonce