Annonce
Tarm

Hyggelig fortælleaften på Lille Mølle i Ådum

Fortælleaftenen på Lille Mølle var med harmonikamusik. Foto: Bodil Kronborg

Ådum: Til fortælleaftenen på Lille Mølle i Ådum blev der fyldt godt op ved bordene. Deltagerne kan se tilbage på en god og afvekslende aften. Jørn Egsgaard og Laurids Lauridsen fra Tarm, spillede festlig harmonikamusik fra starten og også hen over aftenen til fællessangene på det omdelte ark.

Tidligere vognmand og buschauffør Hans Egon Clausen lagde ud med sin livsberetning. Han blev født i Astrup i Anden Verdenskrigs første år og kunne huske flere episoder fra krigsårene. Kort efter hans konfirmation flyttede familien til Skjern, hvor faderen startede vognmandsforretningen, som han senere overtog. Muntre episoder var der at fortælle fra de senere år med turistbus både herhjemme og udenlands.

Annonce

Opvækst og slægt med tyske rødder

Catharina Clausen, født Krüger, fortalte om sit liv, som havde formet sig noget anderledes i opvæksten. Hun blev også født under krigen og voksede op i dansk område, som dog havde været tysk fra 1864 til 1920. Hendes familie er tysk, og hun har gået i tysk skole. Grænselandets problematik beskrev hun i skildringen af sin far og bedstefar, der begge holdt sig neutrale og malede deres porte grå og beslaget sort, hvor det ellers var rødt/hvidt eller grønt/sort. Catharina rejste som ung mod nord og fik arbejde på Cirklen i Skjern. Her mødte hun Hans Egon, så hun er blevet her.

Der var kaffe midtvejs. Poul Erik Poulsen takkede de medvirkende og fremmødte for en god aften.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce