Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

De nye bygninger bliver også hovedsæde for det svenske bens knap 900 medarbejdere på verdensplan. Presseillustration
Hydra-Grenes svenske datterselskab, Specma, foretager markant udvidelse af produktionen i Sverige, og samtidig etablerer Specma nyt svensk hovedsæde i Göteborg.

Skjern: I forbindelse med Hydra-Grenes opkøb af den svenske hydraulikvirksomhed, Specma AB, i 2016 fik Skjern-virksomheden flere nye, udenlandske datterselskaber under sig – blandt dem Specmas svenske hovedkontor i Göteborg.

HydraSpecma, der er moderselskab for både Hydra-Grene og Specma og ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., foretager nu en investering på omkring 60 millioner kroner i etablering af ny produktionsenhed og nyt hovedsæde for den svenske del af virksomheden i Göteborg.

Mens den danske del af HydraSpecma, Hydra-Grene i Skjern, er blandt de førende leverandører af hydraulik til vindmølleindustrien, er den svenske del, Specma, storleverandør til produktion af kørende materiel og er i dag en uundværlig samarbejdspartner for lastbilproducenter såsom Volvo, Scania, MAN og Renault,

- Vi har de seneste år oplevet en markant stigende efterspørgsel efter hydraulikprodukter til de store internationale svenske kunder og har alene i første halvår 2019 åbnet nye fabrikker i både Polen og Finland. Senere på året åbner vi også en ny joint venture-fabrik i Indien, forklarer adm. direktør for Specma, Morten Kjær, og fortsætter:

- Nu ser vi et stort behov for at udvide produktionen i Sverige, og det er glædeligt, at vi nu kan sætte det i gang.

Specma har i dag produktion og hovedsæde centralt placeret i Göteborg og har ikke mulighed for at udvide. Derfor har virksomheden købt en 18.000 kvadratmeter stor grund tæt på motorvejen og Göteborg Landvetter Airport, og her skal der opføres en topmoderne produktion og logistikenhed samt R & D- og testfaciliteter. De nye bygninger bliver også samtidig hovedsæde for det svenske bens knap 900 medarbejdere på verdensplan:

- Med investeringen vil vi fremtidssikre virksomheden, der blev grundlagt i Göteborg for 101 år siden. Produktionen i Sverige skal – som i Danmark – anvende state-of-the-art teknologi for at være konkurrencedygtig med lavtlønsregioner. Derfor anvender vi de nyeste principper inden for automation og LEAN, og fabrikken vil også opnå den avancerede IATF 16949-certificering, der er nødvendig for at være Tier 1-leverandør til automobilindustrien, siger Morten Kjær.

HydraSpecma havde i 2018 en omsætning på to milliarder kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce