Annonce
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

De nye bygninger bliver også hovedsæde for det svenske bens knap 900 medarbejdere på verdensplan. Presseillustration
Hydra-Grenes svenske datterselskab, Specma, foretager markant udvidelse af produktionen i Sverige, og samtidig etablerer Specma nyt svensk hovedsæde i Göteborg.
Annonce

Skjern: I forbindelse med Hydra-Grenes opkøb af den svenske hydraulikvirksomhed, Specma AB, i 2016 fik Skjern-virksomheden flere nye, udenlandske datterselskaber under sig – blandt dem Specmas svenske hovedkontor i Göteborg.

HydraSpecma, der er moderselskab for både Hydra-Grene og Specma og ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., foretager nu en investering på omkring 60 millioner kroner i etablering af ny produktionsenhed og nyt hovedsæde for den svenske del af virksomheden i Göteborg.

Mens den danske del af HydraSpecma, Hydra-Grene i Skjern, er blandt de førende leverandører af hydraulik til vindmølleindustrien, er den svenske del, Specma, storleverandør til produktion af kørende materiel og er i dag en uundværlig samarbejdspartner for lastbilproducenter såsom Volvo, Scania, MAN og Renault,

- Vi har de seneste år oplevet en markant stigende efterspørgsel efter hydraulikprodukter til de store internationale svenske kunder og har alene i første halvår 2019 åbnet nye fabrikker i både Polen og Finland. Senere på året åbner vi også en ny joint venture-fabrik i Indien, forklarer adm. direktør for Specma, Morten Kjær, og fortsætter:

- Nu ser vi et stort behov for at udvide produktionen i Sverige, og det er glædeligt, at vi nu kan sætte det i gang.

Specma har i dag produktion og hovedsæde centralt placeret i Göteborg og har ikke mulighed for at udvide. Derfor har virksomheden købt en 18.000 kvadratmeter stor grund tæt på motorvejen og Göteborg Landvetter Airport, og her skal der opføres en topmoderne produktion og logistikenhed samt R & D- og testfaciliteter. De nye bygninger bliver også samtidig hovedsæde for det svenske bens knap 900 medarbejdere på verdensplan:

- Med investeringen vil vi fremtidssikre virksomheden, der blev grundlagt i Göteborg for 101 år siden. Produktionen i Sverige skal – som i Danmark – anvende state-of-the-art teknologi for at være konkurrencedygtig med lavtlønsregioner. Derfor anvender vi de nyeste principper inden for automation og LEAN, og fabrikken vil også opnå den avancerede IATF 16949-certificering, der er nødvendig for at være Tier 1-leverandør til automobilindustrien, siger Morten Kjær.

HydraSpecma havde i 2018 en omsætning på to milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Vladimir Putins egen datter er som en af de første blevet vaccineret mod covid-19

Annonce