Annonce
Ringkøbing-Skjern

Hvor slemt står det egentlig til for erhvervslivet - det får vi først svar på til efteråret

Blandt de tiltag, der er med til at tiltrække turister i en corona-tid er selvfølgelig Naturkraft. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Lige nu går det tilsyneladende meget godt for virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune, og arbejdsløsheden er lav; men først når hjælpepakkerne ophører, finder vi ud af, hvor galt fat det egentlig er.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Det må være den mærkeligste økonomiske krise, nogen af os har oplevet.

Egentlig er der ikke megen fornemmelse af krise i Ringkøbing-Skjern Kommune. Arbejdsløsheden er stadig lav, og skønt mange virksomheder rapporterer om faldende omsætning, er der andre, hvis omsætning er steget under corona-krisen.

Turisterhvervet er selvfølgelig ramt, men hvor hårdt? Efter at der er lukket op for de tyske turister, og danske turister, der har droppet ferien i udlandet, er strømmet til Vestjylland, er der nærmest stuvende fyldt i ferieområderne og kommunens attraktioner. Butikker rapporterer om strygende omsætning.

Oven i købet ser landbruget ud til at klare sig rimeligt uanfægtet - men corona-krise eller ej: Verden skal jo have noget at spise.

Så hvor slemt står det til?

- Vi ved det faktisk ikke, siger erhvervsdirektør Hans Jørn Mikkelsen, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

Annonce

Øget omsætning

- Kigger vi på produktionserhvervene, er der nogle, der har oplevet en omsætningsnedgang på 10-15 procent, mens andre har haft en øget omsætning. Det spændende bliver at se, om der kommer fyringer og stigende arbejdsløshed, når corona-hjælpepakkerne udløber til august. Tallene er fortsat meget lave.


Vi skal hen på efteråret, før vi begynder at få et nogenlunde klart billede af situationen.

Hans Jørn Mikkelsen, erhvervsdirektør.


Hvad angår turisterhvervet, er det helt umuligt at sige noget sikkert om tilstandene, mener Hans Jørn Mikkelsen.

Han peger på, at selv om forårssæsonen selvfølgelig var rædselsfuld på grund af nedlukningen af samfundet, går det meget bedre nu.

- Jeg har selv lige holdt 14 dages ferie i Søndervig, og der er mange turister i området lige nu - især mange danskere. Det er godt for omsætningen i butikkerne, for danske turister bruger dobbelt så meget pr. dag som tyske turister, siger erhvervsdirektøren.

Annonce

Dygtige ledere

Hvorfor det egentlig ser ud til at gå så godt for produktionsvirksomhederne, selv om de her i kommunen er meget eksportorienterede og derfor afhængige af markeder, der er blevet hårdt ramt af corona-krisen, er der efter Hans Jørn Mikkelsens mening flere årsager til.

- Først og fremmest har vi nogle dygtige erhvervsledere, og mange har gjort en stor indsats for at komme ind på andre markeder. Erhvervslederne har også fundet ud af, at man kan sælge virtuelt, og ikke behøver at rejse ud i verden for at markedsføre sine produkter.

- Selvfølgelig er der også virksomhedsejere, der - på trods af en stor indsats - er blevet hårdt ramt af krisen, men min pointe er, at de ikke har siddet med hænderne i skødet under krisen, men har gjort sig store anstrengelser for at finde nye markeder, fastslår Hans Jørgen Mikkelsen.

Det store "men" i ligningen er dog, hvordan samfundsøkonomien og virksomhedsøkonomien ser ud, når hjælpepakkerne ophører.

- Det er det faktisk svært at sige noget sikkert om endnu. Vi skal hen på efteråret, før vi begynder at få et nogenlunde klart billede af situationen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce