Annonce
Ringkøbing

Hvor langt kører du?: En vestjyde kører 148 kilometer juleaften

En del mennesker kommer til at tilbringe tid på vejene, inden det bliver tid til at pakke julegaver ud. Illustration: Jens Nex
Omkring halvdelen af vestjyderne tager på farten juleaften, viser en ny undersøgelse.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der er en hel del mennesker, der kan nynne med på Chris Rea-klassikeren 'Driving home for christmas,' når kalenderen viser 24. december.

En ny undersøgelse, som analysefirmaet YouGov har udarbejdet for ejendomsmæglerkæden Home, viser blandt andet, at omkring halvdelen af indbyggerne i Vestjylland tager på farten juleaften for at fejre højtiden udenbys.

Den vestjyske triptæller når op på 74 kilometer, inden gaverne kan slæbes ind på destinationen, og dermed placerer regionen sig midt i feltet. Københavnere og nordjyder kører henholdsvis 105 og 97 kilometer for at nå frem til et sted, hvor julefreden sænker sig, mens folk i øst- og nordsjælland tager de korteste ture: 49 kilometer.

Borgerne i det østlige Jylland kører lige så langt som vestjyderne, der altså gennemsnitligt når at køre 148 kilometer, inden de er hjemme på egen matrikel igen.

- De store byer tiltrækker mange unge, og det er nok mange af dem, der skal hjem til julehygge hos forældre og svigerforældre. Det handler om traditioner, og så bor flere i lejlighed i byerne og har ikke samme plads til at holde jul som folk i et hus, siger Michael Dalsager, der er kommunikationskonsulent hos Home.

Dér, hvor det er mest populært at fejre julen i hjemlige rammer, er i Sønderjylland. Her ligger andelen på 54 procent, mens den i Vestjylland er på 47 procent.

I undersøgelsen er knap 2000 voksne danskere blev spurgt om deres planer juleaften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce