Annonce
Debat

Hvor godt kender Mads Fuglede problemerne på Kærshovedgård?

Plakatbilledet fra høringen "Hvor er min mor?".

Læserbrev: Mads Fuglede (V) skriver i sit læserindlæg i Dagbladet: ”Det er på høje tid, at man tager problemerne ved Kærshovedgård alvorligt”.

Det har han ret i. Til gengæld skyder hans kritik flere steder helt skævt.

Det står i al fald mig klart, at Fuglede ikke kender beboerne. Jeg kender nogle stykker, og jeg kender flere, der efter års ophold på Kærshovedgård fik deres sag genoptaget ved Flygtningenævnet og fik opholdstilladelse i Danmark. Anbringelsen og flere års pres for at rejse ”frivilligt” hjem var altså en fejl, de danske myndigheder begik!

Annonce

Det vil kræve flere kronikker at rette op på alle skævhederne i Fugledes indlæg, så jeg vil blot nævne et enkelt forhold mere. Beboere, der ikke opfylder meldepligten, kommer faktisk i fængsel. Men ved Mads Fuglede, hvor let en beboer kan komme til at overtræde opholds- og meldepligt?


Hun blev idømt fængsel for at gøre det, enhver mor naturligt vil gøre: passe og trøste sit syge barn.


Et forsinket aftentog til Bording St. kan betyde ankomst til centret efter klokken 23. Da er porten lukket, og opholdspligten overtrådt.

En mor eller en far står med dilemmaet: Skal jeg blive hos mit lille barn, der græder og ikke kan sove, fordi mor eller far ikke må bo hjemme, men skal bo på Kærshovedgård? En mor blev hjemme hos sit alvorligt syge barn – hun blev idømt fængsel for at gøre det, enhver mor naturligt vil gøre: passe og trøste sit syge barn.

En mor blev tvunget væk fra sin familie og over på Kærshovedgård, mens hun ammede sit barn. Kun to gange om måneden kunne hun få en weekend hjemme. Enhver forælder kan sætte sig ind i, hvad det betyder af frustrationer og tristhed for den lille, og hvor svært det er for en mor at skulle svigte sit barn og give det en dårlig opvækst på grund af opholdspligten på Kærshovedgård.

Nogle mødre – og fædre – vælger altså ind imellem at blive hos deres børn.

Dette kunne Mads Fuglede have sat sig ind i ved at deltage i høringen ”Hvor er min mor?”, der fandt sted i Aarhus i september sidste år. Men Fuglede har ret i, at man skal tage problemerne alvorligt. Der er bare flere problemer end dem, han tager op. Mange flere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce