Annonce
Danmark

Hvor er Mette Frederiksens hjælp til danske fiskere?

Annonce

Fem danske byer risikerer med Brexit at svinde ind til rene spøgelsesbyer. Hvis vi skal redde de truede byer Hvide Sande, Thyborøn, Skagen, Hanstholm og Hirtshals skal Mette Frederiksen og regeringen meget snart på banen.

Byerne er truet af spøgelsestilstande, fordi en dårlig Brexit-aftale kan forhindre danske fiskere i at fiske i britisk farvand. Lige nu prøver EU og Storbritannien nemlig at få skabt et sidste-øjebliks gennembrud i de helt fastlåste Brexit-forhandlinger. Men det ser kulsort ud. Parterne er stadig milevidt fra hinanden på afgørende punkter.

Deadline for at nå til enighed skal klares på få måneder, fordi alle EU-landene skal godkende den endelige aftale i deres hjemlige parlamenter.

Derfor begynder jagten på mulige kompromisser. Et af de mest betændte emner er fiskeri og adgangen til britisk farvand. Indtil nu har EU holdt fast i, at medlemslandene skal have adgang til at fiske i Storbritanniens have, men premierminister Boris Johnsons regeringen insisterer - blandt mange andre ting - på 100 procents herredømme over britiske farvande. Et håbløst krav fra premierministeren, da Storbritannien blandt andet ikke har en fiskeriflåde, der er stor nok til at udnytte fangstmulighederne i havene.

Morten Løkkegaard

Boris Johnson er ikke desto mindre villig til at gamble med Brexit-aftalen ved at forlange de umulige - og det urimelige. Når vi ikke en Brexit-aftale er det katastrofalt for danske fiskere - og dermed vores fiskeri-byer.

Venstre i Europa-Parlamentet kæmper for, at danske fiskere i en Brexit-aftale garanteres ret til at arbejde i britisk farvand fra 1. januar 2021 - og hvis der ikke er en Brexit-aftale på plads, må vi som minimum sørge for alternativer, fordi over 40 procent af fiskene, som danske fiskere hiver i land, fanges i britisk zone.

Mette Frederiksen må derfor på banen og gøre en indsats for at sikre danske fiskeres levegrundlag. Hvis regeringen ikke kommer på banen og holder fast i, at danske fiskere skal have samme adgang til at fiske i britiske farvande, risikerer vi at miste en vigtig branche, og at fem vigtige byer svinder ind til ingenting.


Hvis regeringen ikke kommer på banen og holder fast i, at danske fiskere skal have samme adgang til at fiske i britiske farvande, risikerer vi at miste en vigtig branche, og at fem vigtige byer svinder ind til ingenting.

Morten Løkkegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce