Annonce
Danmark

Hvis ikke for Arne, så for de unge

Annonce

Regeringen må ikke aflyse de planlagte politiske initiativer i sin balancegang for at styre Danmark sikkert og trygt gennem en global pandemi og den daglige drift af landet. Det gælder for eksempel hjælpen til Arne og de slidte lønmodtagere, som de borgerlige med Søren Pape Poulsen i spidsen gerne vil skære væk.

For selvom vi står med begge ben plantet i krisetid, så er tiden ikke til at borgerlige økonomisk voodoo politik, hvor man sender regningen til dem som har mindst, mens man danser regndans for bedre vejr og skattelettelser til de rigeste, som man så under finanskrisen.

Tiden er til noget andet, og det er netop nu, at vi progressive socialdemokrater skal rykke de yderste hegnspæle i velfærdssamfundet op og rykke dem et skridt længere mod et solidarisk, trygt og værdigt samfund.

For det er Arnes tur mere end nogensinde før. Ikke bare fordi, at Arne og andre som ham fortjener at kunne gå fra arbejdsmarkedet med værdighed, men også fordi, at mange af dem som har mistet deres job nu, er unge mennesker uden fast fodfæste på arbejdsmarkedet og uden lyse tider i sigte med en voksende ungdomsarbejdsløshed.

Men ikke alle unge når overhovedet at mærke glæden ved at være på arbejdsmarkedet, og vi kan se ud i horisonten, at gør vi ikke noget nu, så kan ungdomsarbejdsløsheden bide sig fast og binde en generation af unge i mistrivsel og dårligdom for kriser efterfølger ofte hinanden.

Det er derfor netop nu, at tiden er til at lægge næste etape af velfærdsstaten og sikre værdig tilbagetrækning til dem, som har brug for det – så vi samtidig kan skabe jobåbninger til de unge og bevæge os mod en lysere fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce