Annonce
Navne

Hvis der er nogen, som bliver uretfærdig behandlet, så bliver jeg vred

Søren Lydig Kristensen i Restaurant Nordic i Ringkøbing, der er klar til at åbne lige så snart det bliver muligt. Privatfoto
Søren Lydig Kristensens liv og tanker nu og her er fyldt med Restaurant Nordic, som han er medejer af. Søren ville rigtig gerne spise en middag med Bill Gates på Restaurant Nordic, og i næste uge ser han frem til at kunne præsentere Restaurantens koncept og menukort.

En god søndag er for mig en dag hvor hele familien er i sommerhuset på Lodbjerghede i Søndervig. Det starter med, at jeg står tidlig op og ser rådyr med lam i haven, imens jeg får en god kop stempelkaffe, imens drengene og Lone vågner. Jeg springer elegant og sporty op på cyklen og henter morgenbrød i Søndervig. (elcykel, men det taler vi ikke højt om). Herefter hygger vi os sammen og hver i sær (WiFi). Går ture, spiller kort, rafler, griller og taler om alt og ingenting.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende Vesterhavet. Det er så livsbekræftende at gå en tur langs havet og mærke vinden og den rå ro, som havet giver. Efterfølgende vil vi sætte os i klitterne tale sammen og kikke ud over havets uendelighed.

Har jeg Karla, vores ruhårede gravhund, med ville jeg nok bruge lidt tid på at råbe efter den og på at få den med hjem igen. En hund med en god portion vil-døvhed.

Efterfølgende ville vi spise en frokost hos Lars på Restaurant Sandgaarden i Søndervig. Herefter ville vi tage en tur til Hvide Sande og købe frisk fisk til aften og få et glas kold hvidvin eller en fadbamse på havnen.

Mit seneste besøg i en kirke var til min hustru Lones mors begravelse i Aarhus. En sørgelig og endelig begivenhed som jo desværre er en del af livet.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være "Under Bøgen" med Gnags. Jeg er ikke den store sanger men elsker at lytte til musik, selv det mine to sønner lytter til i dag.

Jeg var på et tidspunkt med til at starte en fabrik op ude i Kina, hvor vi blev inviteret med på karaokebar af vores kinesiske kollegaer. Vi var tre danskere, som hurtig gik sammen og valgte at synge sammen uden musik. Her blev det til sangen "Ole sad på en knold og sang, Tra la la la la, la la la la la". En sang, vi ikke havde sunget siden børnehaven. Vi indledte med en stor fortælling om fårehyrden, som sad på en knold og længtes efter noget større. Vi fik da også vores kollegaer til at synge med på Tra la la la la, la la la la la. Tror dog ikke, de var særlig imponerede.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så vil jeg tage familien med på en kør-selv-ferie med udgangspunkt i Vancouver, Canada. Vi elsker de store vider og naturoplevelser og er ikke så meget til storbyer. Men lige i øjeblikket vil vi spare pengene og tage ud i sommerhuset i Søndervig. Her vil vi rafle mayer om alle de huslige opgaver. Det elsker drengene og jeg, men er ikke helt sikker på, at Lone synes, det er lige så sjovt.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være en kendt person i stedet for. Jeg ville rigtig gerne spise en middag med Bill Gates på Restaurant Nordic. Hans dybe indsigts i verdens sammenhænge og viden om alt fra håndtering af klimaudfordringer til pandemier ville være super inspirerende at høre om - og så ville det være rigtig godt lige at få taget et par billeder af ham sammen med vores unge kok Nicklas på Nordic.

Hvad der irriterer mig helt vildt er uretfærdighed. Hvis der er nogen, som bliver uretfærdig behandlet, så bliver jeg vred og ønsker at hjælpe. Lige nu synes jeg ikke, at det er fair, at vores 26-årige kok på Restaurant Nordic ikke kan få af hjælpepakkerne i forbindelse med Covid-19, da han ikke nåede at åbne, inden regeringen lukkede ned for restauranter. Det er frustrerende, da jeg er sikker på, det ikke var regeringens hensigt. Flere lokalpolitikere har dog involveret sig. Det er jeg dybt taknemmelig for og håber på det bedste for Nordic og ikke mindst vores kok, som lige nu er havnet mellem stolene.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er at organisere, udvikle, igangsætte og gennemføre projekter. Få organisationer til at arbejde i samme retning med en klar målsætning og med fokus på fortsat udvikling. Herudover nyder jeg at hjælpe andre med at opnå deres mål og se dem vokse.

Og min svage side er, at jeg kan være for utålmodig, hvis tingene går for langsomt, eller hvis folk sidder med håndbremsen trukket og armene over kors og siger: "Det har vi prøvet". Jeg skal også nogle gange passe på ikke at køre for hurtigt på med nye tiltag og lige sikre, at alle er med ……….. som en medarbejder engang sagde: "Søren vi er bag dig, men laaaaaaaaaaaangt bag dig”. Det bliver dog bedre med alderen….. håber jeg.

I næste uge ser jeg frem til sammen med de øvrige på Restaurant Nordic at åbne vores helt nye hjemmeside og vise alle vores koncept og menukort frem. Vi bliver også snart klar med et fantastisk og helt unikt selskabs- og mødelokale ud til gårdhaven bag Nordic.

Hvis der er nogen, som bliver uretfærdig behandlet, så bliver jeg vred og ønsker at hjælpe. Lige nu synes jeg ikke, at det er fair, at vores 26-årige kok på Restaurant Nordic ikke kan få af hjælpepakkerne i forbindelse med Covid-19, da han ikke nåede at åbne, inden regeringen lukkede ned for restauranter.

Søren Lydig Kristensen

Søren Lydig Kristensen

Professionelt: Søren Lydig Kristensen er selvstændig og blandt andet medejer af Keilberg Smykker og Restaurant Nordic.

Derudover sidder han i forskellige bestyrelser blandt andet den nye turistorganisation Destination Vesterhavet. Søren Lydig Kristensen er også formand for LokalVækst, der søger efter at investere i lokale virksomheder, som ønsker hjælp til forsat vækst og udvikling. Gerne virksomheder, som vil skabe og fastholde arbejdspladser i lokalområdet.

Privat: - Jeg elsker at være sammen med min familie og dele oplevelser med dem. Herudover er jeg jæger og tager gerne på jagtture med gode venner. Jeg læser også en del - både faglitteratur og fiktion. Jeg er lige blevet færdig med Factfulness af Hans Rosling. En helt fantastisk bog, som handler om verden, og hvordan vi kan blive bedre til at forstå den, som den virkelig er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce