Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande: Waterz renser strande i efterårsferien

Waterz kalder til strandrensing i Hvide Sande 13. oktober. PR Foto

Hvide Sande: Vandet er vigtigt for alle, der bor omkring Ringkøbing Fjord og ved Vesterhavet.

Derfor samler Waterz i Hvide Sande børn, unge, forældre og bedsteforældre til flere strandrensninger i løbet af året.

Næste gang søndag 13. oktober kl. 10-12.

- Efteråret er over os, og det betyder vind - og desværre også, at der skyller affald i land på vores strande. Derfor er vi klar med årets næst strandrensning, da vi kan se, at de gør en forskel, siger Katrine Frandsen fra Waterz.

Hun opfordrer til, at man selv medbringer eventuelle handsker til indsamlingen, mens sække med videre udleveres ved starten ved Westvind Surf Cafe på Tungevej. Der er afsat et par timer til strandrensningen.

Man er også velkommen til at tage en kande kaffe eller cacao med, så der er noget at skylle hyggen ned med efter strandrensningen, siger Katrine Frandsen.

Annonce
Med efterårets komme er der mere vind - og også mere affald, der skyller i land på strandene. PR Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce