Hvide Sande

Hvide Sande-virksomheder glæder sig til at levere til kronprinsen

Michael Grantland glæder sig til at lave kongelig mad. Arkivfoto: Hjalte Hald Jensen
Kommandobroen by Grantland skal levere maden, når Kronprinsen kommer til Hvide Sande, den 22. august. Hvis Vitas Blomster skal levere blomsterne, vil hun skabe buketter i Vattenfalls blå-gule farver.

Hvide Sande: Når kronprins Frederik, statsminister Mette Frederiksen og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen kommer til Hvide Sande, torsdag den 22. august for at stå for den officielle åbning af Horns Rev 3, vil de sammen med de 150 til 200 gæster få maden serveret af Kommandobroen by Grantland.

- Det er da helt sikkert en opgave lidt ud over det sædvanlige, ikke mindst fordi der er mere planlægning. Og vi er da stolte over at blive valgt til den opgave, siger Michael Grantland.

- Vi skal være en del i køkkenet for at kunne nå at lave alle retterne. Men ellers er det ikke så specielt. Vi har før leveret til så mange mennesker. og vi er jo så heldige, at det stadig er sommer, så det er let af skaffe friske grøntsager. Det bliver helt klart en lokal og meget dansk menu med stort lokalt islæt som for eksempel fladfisk. Det er også der, der er ønsket, siger Michael Grantland.

Vita's Blomster har tidligere leveret til begivenheder, hvor der har været royalt besøg i Hvide Sande, for eksempel til indvielsen af Anker Fjord Hospice.

Hun har endnu ikke fået en officiel bekræftelse på, at hun skal levere til indvielsen, men hvis hun skal, vil hun forsøge at skabe buketter, med blå-gult islæt.

- Det er Vattenfalls farver, så det vil være passende til begivenheden. Der er imidlertid ikke så mange blomster, der er naturligt blå, så det bliver selvfølgelig lidt af en udfordring, men der er jo altid kornblomsten, siger Vita Kristoffersen.

- Som blomsterbinder og blomsterdekoratør er sådanne opgaver naturligvis dejlige. De giver lidt spænding i hverdagen, så jeg håber da, at vi bliver valgt til at levere blomsterne, siger Vita Kristoffersen.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Hvide Sande For abonnenter

Se billederne fra indvielsen af Danmarks største vindmøllepark

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce