Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande-virksomhed opkøber konkursramt konkurrent i Esbjerg

Direktøren hos Hvide Sande Shipyard Steel & Service, Carl Erik Kristensen, betegner opkøbet af Esbjerg-virksomheden Blaaholm Wind Solutions som et perfekt match. Pressefoto: Hvide Sande Shipyard
Hvide Sande Shipyards særlige Steel & Service-afdeling har med virkning fra i dag købt Esbjerg-virksomheden Blaaholm Wind Solutions.
Annonce

Hvide Sande: - Jeg ser bestemt en fremtid for dele af Blaaholm, og mit håb er, at der kan bevares så mange arbejdspladser som muligt. Der arbejdes derfor intenst med et salg af virksomheden eller dele af den, og vi oplever allerede en pæn interesse.

Sådan lød beskeden fra direktør i Esbjerg-virksomheden Blaaholm A/S, Torben Blåholm, da han fredag 28. august måtte erklære arbejdspladsen konkurs.

Med virkning fra i dag har Hvide Sande Shipyard Steel & Service købt den afdeling, der hedder Blaaholm Wind Solutions.

Ifølge direktøren hos Hvide Sande Shipyard, Carl Erik Kristensen, er Blaaholm Wind Solutions en ingeniørstærk afdeling, der siden 2005 har udviklet og produceret værktøjer, transport- og løfteløsninger til vindindustrien i en høj kvalitet og med en høj grad af teknologi og engineering:

- Det er et perfekt match med afdelingen Hvide Sande Steel, der arbejder i samme industri og med samme type produkter, men som har styrken på kapacitet og et effektivt produktions set-up. Der er samtidig en god spredning på kunderne således, at det er et super stærkt hold til at servicere industrien med værktøjs-, transport- og løfteløsninger, siger Carl Erik Kristensen.

Ud over design, salg og produktion af kundetilpassede løsninger, findes der hos Blaaholm Wind Solutions også nogle egenudviklede produkter og løsninger til transport og positionering af vindmøllevinger, kranløsninger og værktøjer.

Annonce

14 ansatte flytter med

Hvide Sande Shipyard Steel & Service har overtaget alt igangværende arbejde og alle igangværende projekter - samt et stærkt salgs- og ingeniørteam på 14 medarbejdere.


Blaaholm er en virksomhed, som vi har set op til i mange år for deres innovative kvalitetsløsninger til industrien.

Carl Erik Kristensen, administrerende direktør, Hvide Sande Shipyard


Produktionen skal fremadrettet sammenlægges og udføres i Hvide Sande og Ringkøbing, og så er det planen at finde et passende kontor i Varde- eller Esbjerg-området, hvor det kan være nemmere at rekruttere højtuddannet arbejdskraft.

- Vi skal lige lære hinanden at kende, og så skal vi i gang med at samle op på alle projekter, der har ligget stille siden konkursen 28. august og have fat i kunder og leverandører. Og så skal vi have flyttet produktionen til Hvide Sande med henblik på at samle bedst muligt op på det tabte, siger Carl Erik Kristensen og tilføjer:

- De seneste år har Hvide Sande Steel arbejdet med en bevidst strategi om at udbygge afdelingens ingeniørstab og ydelser, og vi mener, at kombinationen med samtidig at have en effektiv produktion giver et godt værditilbud til vores kunder. Opkøb har været i spil som et af scenarierne for at nå vækstmålene for området, og tanken var derfor ikke fremmed for os, da der pludseligt opstod en mulighed.

Mandag morgen blev der med fælles hjælp pakket ned hos Blaaholm Wind Solutions i Esbjerg og kørt 70 kilometer mod nord.

Carl Erik Kristensen siger videre, at 'vi glæder os rigtigt meget til at få alle vores nye kollegaer i gang':

- Blaaholm er en virksomhed, som vi har set op til i mange år for deres innovative kvalitetsløsninger til industrien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce