Ringkøbing

Hvide Sande vendte ryggen til fødevarefestival - nu snupper Ringkøbing konceptet

Ringkøbing kommer nu på listen over danske byer, hvor ægteparret Jimi Kristensen og Sisse Hansen afholder fødevarefestivaler. Arkivfoto: Martin Ravn
Arrangøren af succesfulde fødevarefestivaler i Hvide Sande i 2017 og 2018, Jimi Kristensen, har indgået en aftale med Ringkøbing Handelsforening om at skabe et stort marked på havnen. Det bliver i den første weekend i efterårsferien - samtidig med, at der afvikles et fødevaremarked i Hvide Sande.

Ringkøbing/Hvide Sande: Bølgerne har gået højt, siden Holmsland Klit Turistforening i starten af juni meldte ud, at Jimi Kristensen og Sisse Hansen er valgt fra som arrangør af deres ellers så succesrige fødevarefestival i den første weekend i efterårsferien i Hvide Sande.

Fremover vil turistforeningen selv være vært ved Hvide Sande Foodfestival, og det har bragt ægteparret fra Egtved i et dilemma, da de allerede har solgt flere end 50 stande til Hvide Sande Fødevarefestival. Men nu er der fundet en løsning: Ringkøbing Handelsforening snupper konceptet.

- Muligheden bød sig, og den har vi grebet. De ledte efter et sted at være, og det er for godt et event til, at vi bare kan lade det gå forbi, siger købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen.

Fødevarefestivalen, der sidste år trak flere end 6000 betalende gæster ind i auktionshallen i Hvide Sande, bliver i weekenden 12.-13. oktober afholdt i et 1100 kvadratmeter stort telt på havnen i Ringkøbing:

- Det er et super-professionelt setup, de kommer med. Det har en rigtig høj kvalitet, og det ville være ærgerligt, hvis det skulle rende ud af kommunen, tilføjer Jacob Muldkjær Rasmussen.

Muligheden bød sig, og den har vi grebet. De ledte efter et sted at være, og det er for godt et event til, at vi bare kan lade det gå forbi

Jacob Muldkjær Rasmussen, købstadschef, Ringkøbing Handelsforening

Datoer kan ikke ændres

Købstadschefen erkender, at det er uheldigt med to fødevaremarkeder - ét i Hvide Sande og ét i Ringkøbing - i præcis samme weekend:

- De (Jimi Kristensen og Sisse Hansen, red.) er allerede så langt i deres planlægning, at datoerne ikke kan ændres. Vi ved godt, det ikke er hensigtsmæssigt. I handelsforeningen kigger vi da også altid på, hvad der er af arrangementer i nærområdet, for vi synes ikke, at to events skal ligge oven i hinanden. Men det er sådan, det er. Det kan ikke blive anderledes i år, siger Jacob Muldkjær Rasmussen.

Jimi Kristensen glæder sig over den nye aftale:

- Jeg er selvfølgelig mega-glad for at få den her chance. Timingen er god i forhold til de mange turister i Søndervig, som har en mere naturlig sammenhæng med Ringkøbing end Hvide Sande. Nu tager vi kampen op, og jeg er ikke i tvivl om, at vi kan få det samme antal gæster, siger indehaveren af virksomheden Huset th, der står bag flere fødefestivaler rundt om i landet.

I den forgangne weekend blev der budt velkommen på den vestjyske herregård Nr. Vosborg, hvor Jimi Kristensen talte med udstillerne om, at han er på vej til at flytte efterårsferiens smagfulde trækplaster fra Hvide Sande til Ringkøbing.

Ifølge Jimi Kristensen har han og hustruen fuld opbakning fra udstillerne, og indtil videre er der solgt 51 stande til Fødevarefestival Ringkøbing.

Advokat er på sagen

Formanden for Holmsland Klit Turistforening, advokat Jørgen Iversen, siger om seneste træk fra Jimi Kristensen:

- Jeg tror ikke, det gør en hel masse. Jo mere, der foregår, des bedre. Det er en populær weekend, og hvis ikke der var en fødevarefestival i Ringkøbing dér, så var der nok et andet event i byen i den weekend, siger Jørgen Iversen.

Han mener, at det ikke nødvendigvis er de samme kunder, de to fødevarefestivaler kommer til at kæmpe om:

- Lad os se, hvordan det går, tilføjer Jørgen Iversen.

Jimi Kristensen har haft en advokat til at se på udspillet fra Holmsland Klit Turistforening, som - ifølge Jimi Kristensen - stort set har kopieret navnet på arrangementet og tilmed har valgt præcist de samme datoer. På spørgsmålet, om han nu beder sin advokat trække bremsen, svarer Jimi Kristensen:

- Det er ikke sikkert. Det kommer an på, hvordan de opfører sig.

Indtil videre er der solgt knap 30 stadepladser til Hvide Sande Foodfestival, der afholdes i auktionshallen.

- Timingen er god i forhold til de mange turister i Søndervig, som har en mere naturlig sammenhæng med Ringkøbing end Hvide Sande, siger Jimi Kristensen om udsigten til at byde på fødevarefestival i Ringkøbing i midten af oktober. Arkivfoto: Mads Dalegaard
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce