Annonce
Ringkøbing

Hvide Sande vendte ryggen til fødevarefestival - nu snupper Ringkøbing konceptet

Ringkøbing kommer nu på listen over danske byer, hvor ægteparret Jimi Kristensen og Sisse Hansen afholder fødevarefestivaler. Arkivfoto: Martin Ravn
Arrangøren af succesfulde fødevarefestivaler i Hvide Sande i 2017 og 2018, Jimi Kristensen, har indgået en aftale med Ringkøbing Handelsforening om at skabe et stort marked på havnen. Det bliver i den første weekend i efterårsferien - samtidig med, at der afvikles et fødevaremarked i Hvide Sande.

Ringkøbing/Hvide Sande: Bølgerne har gået højt, siden Holmsland Klit Turistforening i starten af juni meldte ud, at Jimi Kristensen og Sisse Hansen er valgt fra som arrangør af deres ellers så succesrige fødevarefestival i den første weekend i efterårsferien i Hvide Sande.

Fremover vil turistforeningen selv være vært ved Hvide Sande Foodfestival, og det har bragt ægteparret fra Egtved i et dilemma, da de allerede har solgt flere end 50 stande til Hvide Sande Fødevarefestival. Men nu er der fundet en løsning: Ringkøbing Handelsforening snupper konceptet.

- Muligheden bød sig, og den har vi grebet. De ledte efter et sted at være, og det er for godt et event til, at vi bare kan lade det gå forbi, siger købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen.

Fødevarefestivalen, der sidste år trak flere end 6000 betalende gæster ind i auktionshallen i Hvide Sande, bliver i weekenden 12.-13. oktober afholdt i et 1100 kvadratmeter stort telt på havnen i Ringkøbing:

- Det er et super-professionelt setup, de kommer med. Det har en rigtig høj kvalitet, og det ville være ærgerligt, hvis det skulle rende ud af kommunen, tilføjer Jacob Muldkjær Rasmussen.

Muligheden bød sig, og den har vi grebet. De ledte efter et sted at være, og det er for godt et event til, at vi bare kan lade det gå forbi

Jacob Muldkjær Rasmussen, købstadschef, Ringkøbing Handelsforening

Datoer kan ikke ændres

Købstadschefen erkender, at det er uheldigt med to fødevaremarkeder - ét i Hvide Sande og ét i Ringkøbing - i præcis samme weekend:

- De (Jimi Kristensen og Sisse Hansen, red.) er allerede så langt i deres planlægning, at datoerne ikke kan ændres. Vi ved godt, det ikke er hensigtsmæssigt. I handelsforeningen kigger vi da også altid på, hvad der er af arrangementer i nærområdet, for vi synes ikke, at to events skal ligge oven i hinanden. Men det er sådan, det er. Det kan ikke blive anderledes i år, siger Jacob Muldkjær Rasmussen.

Jimi Kristensen glæder sig over den nye aftale:

- Jeg er selvfølgelig mega-glad for at få den her chance. Timingen er god i forhold til de mange turister i Søndervig, som har en mere naturlig sammenhæng med Ringkøbing end Hvide Sande. Nu tager vi kampen op, og jeg er ikke i tvivl om, at vi kan få det samme antal gæster, siger indehaveren af virksomheden Huset th, der står bag flere fødefestivaler rundt om i landet.

I den forgangne weekend blev der budt velkommen på den vestjyske herregård Nr. Vosborg, hvor Jimi Kristensen talte med udstillerne om, at han er på vej til at flytte efterårsferiens smagfulde trækplaster fra Hvide Sande til Ringkøbing.

Ifølge Jimi Kristensen har han og hustruen fuld opbakning fra udstillerne, og indtil videre er der solgt 51 stande til Fødevarefestival Ringkøbing.

Advokat er på sagen

Formanden for Holmsland Klit Turistforening, advokat Jørgen Iversen, siger om seneste træk fra Jimi Kristensen:

- Jeg tror ikke, det gør en hel masse. Jo mere, der foregår, des bedre. Det er en populær weekend, og hvis ikke der var en fødevarefestival i Ringkøbing dér, så var der nok et andet event i byen i den weekend, siger Jørgen Iversen.

Han mener, at det ikke nødvendigvis er de samme kunder, de to fødevarefestivaler kommer til at kæmpe om:

- Lad os se, hvordan det går, tilføjer Jørgen Iversen.

Jimi Kristensen har haft en advokat til at se på udspillet fra Holmsland Klit Turistforening, som - ifølge Jimi Kristensen - stort set har kopieret navnet på arrangementet og tilmed har valgt præcist de samme datoer. På spørgsmålet, om han nu beder sin advokat trække bremsen, svarer Jimi Kristensen:

- Det er ikke sikkert. Det kommer an på, hvordan de opfører sig.

Indtil videre er der solgt knap 30 stadepladser til Hvide Sande Foodfestival, der afholdes i auktionshallen.

- Timingen er god i forhold til de mange turister i Søndervig, som har en mere naturlig sammenhæng med Ringkøbing end Hvide Sande, siger Jimi Kristensen om udsigten til at byde på fødevarefestival i Ringkøbing i midten af oktober. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce