Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande valgt som vært for europæisk energi-topmøde

Der skal blandt andet diskuteres vindenergi, når Hvide Sande i starten af december er vært for et stormøde, hvor der står grøn energi på dagsordenen. Pressefoto
Om en måned - 9. og 10. december - er Hvide Sande vært for det europæiske projekt Dual Ports, hvor der bliver sat fokus på vedvarende energiformer.
Annonce

Hvide Sande: 9. og 10. december får Hvide Sande Havn og Hvide Sande Fjernvarme fuldt hus. De to aktører skal nemlig være værter for deres europæiske samarbejdspartnere og deltagere, der har interesse for stormødets emne, som er de vedvarende energiformer: vind-, bølge- og solenergi samt fremstilling af hydrogen og varme.

Samfundet stiller løbende krav om grønne og energibesparende tiltag, og det gælder også for skibstrafikken og havnene, der skal supportere de mange fartøjer, der benytter sig af havnenes faciliteter. Hvide Sande Havn og Hvide Sande Fjernvarme er derfor blevet en del af det europæiske projekt Dual Ports, hvor partnerne mødes flere gange om året for at dele deres viden og fremgang på dette område, og denne gang mødes de altså i havnebyen på vestkysten - og det er ikke helt uden grund.

Hvide Sande Havn og Hvide Sande Fjernvarme har nemlig allerede faciliteterne til at kunne udvinde bæredygtig energi fra deres eksisterende vindmøller, solfangeranlæg og nye varmepumpesystem, som tager varmen fra luften og transformerer den til fjernvarme.

- Vi vil bruge energien fra de tre vindmøller, vi selv ejer, og fra vores solfangeranlæg og nyinstallerede varmepumper til at producere fjernvarme, som derved vil være 'grøn' og uden CO2-udledning. Den overskydende vindenergi skal bruges til hydrogenfremstilling, hvor hydrogenet skal benyttes lokalt. 'Spildproduktet' ved fremstilling af hydrogen er varme, der kan anvendes til fjernvarmeproduktionen, siger Martin Halkjær, driftsleder hos Hvide Sande Fjernvarme.

Stormødet bliver afholdt i Klittens Menighedshus, og det forventes, at der kommer mindst 50 deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Planteavlselever er klar

Tarm

18-årig standset uden kørekort

Annonce