Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' slår igennem på det internationale marked: Indtil videre har serien givet medieomtale for 24,5 millioner

Skuespillerne Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen har allerede været på sendefladen i Norge og Sverige i forbindelse med visning af dramaserien 'Hvide Sande,' der nu er på vej ud på et langt større tv-marked. Foto: Henrik Ohsten / TV 2
Successerien 'Hvide Sande' er allerede vist i Sverige og Norge, og nu melder også Tyskland og Finland sig på banen. Sideløbende er der gang i forhandlinger med en række fransktalende lande.

Hvide Sande: Svenske og norske tv-seere har allerede haft mulighed for at se den otte afsnit lange krimiserie 'Hvide Sande,' og internationalt venter nu et større gennembrud.

- Fra midten af september vises serien i Finland, og den er netop solgt til Tyskland, hvor 'Hvide Sande' bliver præsenteret på landsdækkende tv. Det er superfedt og længe ventet, siger Per Høgh, leder af afdelingen for kultur, natur og fritid i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Da TV 2 i starten af maj viste første afsnit af 'Hvide Sande' - der er produceret af Deluca Film - rundede seertallet én million danskere. Med den succes i baghånden er der store forventninger til seriens fortsatte indtog på det internationale marked.

Annonce

- Vi ved endnu ikke, hvornår serien bliver vist i Tyskland, men der er en teori om, at det bliver lige efter nytår. Det vil sikkert være fint for os rent strategisk, da 'Hvide Sande' så kan varme op til sommeren 2022, tilføjer Per Høgh Sørensen.

Fred og ro på vestkysten

Rettighederne til at sælge den danske tv-serie med Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen i hovedrollerne ligger hos det franske distributionsselskab Newen Connect, der også kigger uden for Europa:

- I øjeblikket føres der forhandlinger med rigtig mange lande - blandt andet en række fransktalende, siger den kommunale kulturchef videre.

Når man klikker sig ind på Newen Connects hjemmeside, bliver man mødt af et stor banner, der reklamerer for 'White Sands'; med en undertitel, der - oversat til dansk - fortæller, at serien handler om et falskt par og rigtige betjente.

Vi ved endnu ikke, hvornår serien bliver vist i Tyskland, men der er en teori om, at det bliver lige efter nytår

Per Høgh, Ringkøbing-Skjern Kommune

Dermed henvises der til Bjørnlund og Bech Hansen, der spiller rollerne som Thomas og Helene. Ud ad til fremstår de som et par, der har droppet storbyen for i stedet at slå sig ned i stilfærdige Hvide Sande - men i virkeligheden er han drabsefterforsker, og hun er undercover-ekspert. Sammen skal de forsøge at opklare mordet på en ung, tysk surfer.

Annonce

Gevinst på 24,5 millioner

'Hvide Sande'-serien er en direkte udløber af kommunens vision om at få tv- og filmselskaber til at vælge netop den del af Vestjylland, når der bliver sagt 'klar til optagelse.' Derfor er der også stor interesse i at følge med i, hvordan serien klarer sig i det store udland:

- Vi er ikke blandet ind i diverse forhandlinger, men vi er super interesserede. Vi bliver orienteret, når der er nyt - både fra TV 2 og fra Deluca Film. I forhold til vores turismebagland er det vigtigt at vide, hvornår vi skal sætte ind. Derfor længes vi også efter at få en dato fra Tyskland, så vi kan planlægge vores markedsføring, siger Per Høgh Sørensen.

De har også antennerne ude i kommunens analyseafdeling, hvor der blandt andet bliver regnet på værdien af den medieomtale, der er fulgt i kølvandet på sæson ét af 'Hvide Sande.'

Per Høgh Sørensen er indforstået med, at det er lidt som at sælge elastik i metermål, men foreløbige beregninger viser, at de otte afsnit giver Ringkøbing-Skjern Kommune en annonceværdi på 24,5 millioner kroner.

Værdien er målt ud fra, at der frem til og med juni har været 794 avis-, radio- og tv-omtaler af serien og alt omkring den.

Populær serie

TV 2 har udarbejdet en liste, der viser det gennemsnitlige antal seere til nyproducerede, danske fiktionsserier vist på dansk tv i første halvår 2021. Listen tager sig sådan ud:

  • 'Badehotellet,' sæson 8: 1.669.000 seere
  • 'Hvide Sande': 806.000 seere
  • 'Sommerdahl,' sæson 2: 480.000 seere
  • 'Sneengle': 441.000 seere
  • 'Under overfladen': 153.000 seere
  • 'Minkavlerne,' sæson 2: 119.000 seere
  • 'Guru': 106.000 seere
  • 'En rigtig vejrmand': 65.000 seere
  • 'Umage': 26.000 seere

Med seertallet på 806.000 tegner 'Hvide Sande' sig for en seerandel på 45 %.

På en anden liste, der viser danske fiktionsseriers popularitet gennem de seneste to år, indtager 'Hvide Sande' en placering som nummer 6.

Top-fem på listen tæller to sæsoner af 'Badehotellet', de to julekalendere 'Tinka og Kongespillet,' og 'Julefeber' samt 'Efterforskningen,' der handler om ubådssagen.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Anders har gået fra Nr. Lyngvig til Bruxelles og nærmer sig målstregen i Paris: - Det bliver nu rart at komme hjem og sove i min egen seng

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern

Nye grunde på vej i Skjern: Gammelt rensningsanlæg snart klar til udstykning

Ringkøbing

Christian er ny forperson i West Coast Pride: Jeg vil altid kæmpe for dem, der har det sværere end mig

Ringkøbing

Fem år gammel sø i populær bydel graves op og gøres dybere: Den er groet til i høje planter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Når man er ligeglad med kørekortet, koster det bilen

Hvide Sande

Husk brandalarmen: Familie glemte tændt stearinlys på brændeovn

Skjern

Nattens konger: Snedige betjente snød knallertkørere med bagholdsangreb

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Vestjylland

Fire firmaer fik bilerne tømt for værktøj

Ringkøbing For abonnenter

Cathrine fra Ringkøbing skal med fregatten 'Esbern Snare' for at jagte pirater i Guinea-bugten

Debat

Dit valg er vigtigt. Derfor giver vi gratis adgang til alt vores valgstof

Annonce