Hvide Sande

Hvide Sande Shipyard etablerer ny afdeling i Ringkøbing

Direktøren hos Hvide Sande Shipyard, Carl Erik Kristensen, forventer aktiviteter med godt 20 mand, når produktionen på det nye domicil i 'Ringkøbing er oppe at køre i løbet af maj. Foto: Hvide Sande Shipyard

Hvide Sande Shipyards såkaldte Steel & Service-afdeling flytter i foråret til Ringkøbing, hvor virksomheden har overtaget bygninger på Frejasvej. Her skal der blandt andet samles kraner til offshore-vindmøller.

Hvide Sande/Ringkøbing: I løbet af et par måneder er Hvide Sande Shipyard også at finde på bykortet i Ringkøbing. Her har virksomheden indgået en aftale med kurator på konkursboet efter Solid Production om at købe bygningerne og grunden på Frejasvej 4.

Ifølge direktøren hos Hvide Sande Shipyard, Carl Erik Kristesen, drejer det sig om 4600 kvadratmeter fine produktions-, lager- og kontorfaciliteter beliggende på en grund, der er knap tre gange så stor: - Det er en pludselig opstået mulighed, og vi har valgt at stoppe byggeriet af en ny, stor hal, der var projekteret til opførsel i Mamrelund i Hvide Sande, og som skulle stå færdig i august, siger Carl Erik Kristensen. I første omgang bliver det samleproduktion af kraner til offshore-vindmøller, der skal foregå på den nye adresse. Herudover etableres der et smedeteam, der skal servicere nogle af virksomhedens kunder i Ringkøbing området.

Søsterselskabet Seasight Davits, der udvikler, sælger og servicerer de såkaldte Davit-kraner, der bygges af Hvide Sande Shipyards Steel & Service-afdeling, vil også flytte med til Ringkøbing:

Carl Erik Kristensen forventer aktiviteter med godt 20 mand, når produktionen på det nye domicil er oppe at køre i løbet af maj.

Det er en rigtig spændende vækstmulighed, som vi står med, og vi er rigtig glade for, at vi har kunnet lykkedes med handlen

Carl Erik Kristensen, direktør, Hvide Sande Shipyard

Ansatte flytter med

Det bliver primært medarbejdere, der allerede er ansat i Hvide Sande, der skal starte op i Ringkøbing. En stor del af dem kommer i forvejen fra Ringkøbing-området eller kører i forvejen efter jobbet, men der skal suppleres med lidt folk i både Ringkøbing og Hvide Sande.

- Det er en rigtig spændende vækstmulighed, som vi står med, og vi er rigtig glade for, at vi har kunnet lykkedes med handlen. Nu har vi så en lang række opgaver, som skal løses, for at få en tredje lokation op at køre med blandt andet ledelse, samarbejde, bemanding og logistik, siger direktør Carl Erik Kristensen. Det er afdelingen Hvide Sande Steel, der kommer til at fylde de nyindkøbte faciliteter. Her arbejdes der for kunder i vindindustrien og off-shoreindustrien.

Visionen er at blive vindindustriens foretrukne ingeniørhus med egen produktion. Hvide Sande Steel udvikler, designer og producerer transport- og løfteudstyr samt værktøjer og fabriksudstyr til vindindustrien såvel on-shore som offshore - og leverer produkter til hele verden.

Herudover produceres der platformskraner til offshore-vindindustrien, og disse enheder udvikles og sælges via søsterselskabet Seasight Davits.

Nødt til at bygge eller købe

Carl Erik Kristensen forklarer, at især udviklingsafdelingen er i vækst, da der opleves stigende efterspørgsel på udvikling af komplette løsninger, hvor de udviklede produkter efterfølgende kan produceres og leveres:

- Vi er lykkedes med at vækste ud af vores rammer på adressen Mamrelund 9 i Hvide Sande, hvorfor det har været nødvendigt at bygge eller - som det nu er endt med - at købe faciliteter på en ny destination, siger direktøren.

Udover ovennævnte afdeling drives der skibsværft på adressen Beddingsvej 2 i Hvide Sande, hvor der arbejdes med traditionelle reparations- og nybygningsaktiviteter af skibe.

Samlet set beskæftiger virksomheden knap 140 ansatte, hvor af 21 er lærlinge.

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven