Annonce
112

Hvide Sande Redningsstation kaldt i aktion i nat: Forliste fiskere affyrede nødraket

Arkivfoto: Jan Boogaloo
Annonce

HVIDE SANDE/BOVBJERG: Klokken 23.50 onsdag blev Hvide Sande Redningsstation kaldt til aktion, da der lød melding om et fartøj, som ingen kunne komme i kontakt med. Det fortæller Per Jensen fra redningsstationen.

- Det var nogen i en fiskekutter, der ikke var hørt fra i et vist antal timer. Da man ikke kunne få kontakt med dem, blev vi sendt ud at lede efter dem, både os fra Hvide Sande og fra Thyborøn og Thorsminde og en redningshelikopter, fortæller han.

- Det var redningshelikopteren, der fandt dem siddende i en flåde, efter de havde affyret en nødraket.

To personer blev ifølge Per Jensen reddet i land af helikopteren. Der skulle være tale om kutteren RS200 ”Susanne N”, der hører hjemme i Bønnerup på det nordlige Djursland. Båden sank ud for Bovbjerg Fyr.

- Vi nåede ikke derop, inden de var fundet. Så der var ikke så meget i det for os, men vi fik da en sejltur, siger Per Jensen.

Hos Forsvarets Operationscenter bekræfter vagthavende officer Steffen Lund episoden onsdag aften. Han fortæller, at Forsvaret modtog alarmen omkring klokken 23, og klokken 00.20 fik en redningshelikopter øje på nødraketten, som var sendt op af de to nødstedte fiskere, der efterfølgende blev reddet om bord og fløjet til Aalborg.

Steffen Lund har samtidig en bøn til andre fiskere:

- Det var let at finde disse to på grund af nødraketten, så det er en opfordring til at have sit nødudstyr i roden. Det gør det meget nemmere at se om natten, siger den vagthavende officer.

Det er endnu uvist, hvorfor kutteren kæntrede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce