Annonce
Erhverv

Frygter at miste ansatte: Hvide Sande Røgeri holder alligevel åbent hele året

Hvide Sande Røgeris Spisestedet holder åbent vinteren over - dog i begrænset tidsrum. Årsagen er, at man vil holde på det personale, man har, lyder det fra ejeren. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Der bliver alligevel mulighed for at få et stjerneskud eller en stegt rødspætte hos Hvide Sande Røgeris spisested hele året rundt. Trods tidligere udmeldinger holder spisestedet nemlig alligevel vinteråbent - omend i begrænset omfang. - Vi har udelukkende valgt at holde åbent hele året for at holde på personalet, lyder det fra ejeren.

HVIDE SANDE: De kunne godt bruge flere hænder hos Hvide Sande Røgeri. Nærmere bestemt fire weekendtjenere og én fasttilknyttet medarbejder.

Det er ikke just nogen nyhed, for Dagbladet beskrev også problemet for syv måneder siden.

Selvom Hvide Sande Røgeri i øjeblikket beskæftiger omkring 30 medarbejdere, lød meldingen tidligere på året, at man ikke kunne finde nye faglærte medarbejdere. Derfor besluttede man at lukke restauranten Spisestedet i vinterperioden.

Men med sommeren kom lyset for forretningen i forhold til manglen på arbejdskraft.

- Det ser ud til at have løsnet sig lidt her henover sommeren. Det var hovedsageligt køkkenhjælp, vi manglede, men der er vi ved at være dækket ind, siger ejer af Hvide Sande Røgeri, Anders Søegaard.

Annonce

Vil holde på personalet

Derfor er beslutningen om at holde vinterlukket blevet skudt til hjørne.

- Vi er blevet enige om at blive ved med at holde åbent og satse på selskaber, mad ud af huset og sådan nogle ting i lavsæsonen, hvis der er mulighed for det, siger ejer Anders Søegaard.

- Vi har udelukkende valgt at holde åbent hele året for at holde på personalet. Nogle af dem, vi har ansat, har vi uddannet henover sommeren. Så det er rart at beholde dem til den nye sæson, så vi ikke skal lære nye op, siger Anders Søegaard.

Helt fri for at lære nye medarbejdere op bliver man dog næppe, for flere har henvendt sig om de ledige stillinger.

- Vi er ved at have stillingerne besat. Vi har stadig nogle ansøgninger, vi skal have kigget på, så det er svært at sige, hvor mange vi mangler, siger Anders Søegaard.

Åbningstiderne for spisestedet bliver fra klokken 11 til 17 på hverdage, mens man fredag og lørdag holder åbent fra klokken 11 til 20. Fiskebutikken kommer til at holde åbent fra klokken 10 til 17.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce