Hvide Sande

Hvide Sande-producents film nomineret til fornem pris

Filmen "Lad de døde hvile" er med i kampen om at vinde Blockbuster Publikumspris 3. februar i Tivoli Hotel og Congress Center i København. Inden får de lokale i Ringkøbing-Skjern mulighed for at se filmen fra 1. februar og en lille uge frem i Ringkøbing Biograf. Pressefoto

Jannick Raunow fra Hvide Sande er producer på gyserkomedien "Lad de døde hvile", der fik premiere i 2018. Nu er filmen nomineret til Blockbusters Publikumspris.

Hvide Sande/København: Pengene var små og erfaringen lige så hos producer Jannick Raunow fra Hvide Sande på lavbudgets filmen "Lad de døde hvile", som han har produceret sammen med instruktør Sohail A. Hassan.

Filmen fik premiere på den store filmfestival CPH PIX i København sidste efterår, og nu er der kommet et stort skulderklap til gyserkomedien.

Sammen med 26 andre er filmen nomineret til den fornemme Blockbusters Publikumspris, der uddeles i forbindelse med uddelingen af Robert-priser 3. februar i Tivoli Hotel og Congress Center i København.

Prisen er gennem tiden blevet uddelt til store, danske film som Blinkende lygter, Den skaldede frisør, Jagten og Klovn the movie.

Konkurrenterne er da også prominente film som Journal 64, Så længe jeg lever, Sankt Bernhard Syndikatet, Ternet Ninja og lavbudgetfilmen Den Skyldige.

- Jeg er glad og positivt overrasket over nomineringen. Det er mega fedt at blive taget seriøst. Det er jo ingen hemmelighed, at vi er underdogs i det selskab. Vi er ikke Zentropa eller Nordisk Film. Vi er en lille film, en lille produktion, et lille hold. Så det at være med i kampen med 'de voksne' ser jeg som et kæmpe skulderklap, siger Jannick Raunow.

Jannick Raunow. Pressefoto.

Nedskruede forventninger

Han har dog ikke travlt med at gøre plads på trofæhylden.

- Jeg er jo selv filmfan, og jeg er helt tosset med Den Skyldige og Ternet Ninja, som vi er oppe imod. Så jeg vil styre min forventningsglæde, så jeg ikke bliver alt for skuffet, siger han med et grin.

Selvom filmen ikke skulle vinde publikumsprisen, er nomineringen en stor hjælp for Jannick & Co i promoveringsarbejdet af filmen i udlandet, lader han forstå.

- Alt arbejdet er i at lave filmen, men al succesen er i, at filmen bliver set. Det er sådan noget her medvirkende til. Det giver noget opmærksomhed, når andre end én selv siger, at filmen er fed og fortjener at blive set. Så det betyder noget på alle parametre, også internationalt. Publikumsprisen er ofte større end prisen for bedste film sådan rent præstigemæssigt. Nu skal vi på Berlinalen (International Filmfestival) om cirka tre uger, og her er det jo en historie, de lytter til, når vi er i spil til en dansk filmpris, siger Jannick Raunow.

Filmvisning på hjemegnen

Selvom Jannick Raunow og resten af holdet bag filmen altså allerede synes på vej mod Tyskland og det internationale marked, har han ikke glemt sin hjemegn.

Siden sidste år, hvor filmen fik premiere, har han arbejdet på at indgå en aftale om at få filmen vist i Ringkøbing Biograf. Aftalen er nu kommet på plads, og den er bestemt ikke uden betydning for ham.

- Jeg glæder mig personligt til at komme hjem til min hjemstavn, vise filmen og fortælle alt det, vi gennemgik, siger Jannick Raunow.

Filmen kan ses i Ringkøbing Biograf fra fredag 1. februar til og med onsdag 6. februar.

0/0
Annonce
Samlerne For abonnenter

Cola-Kenneths afhængighed blev til en hobby: Samler på colaer, du aldrig har hørt om

Annonce
Annonce
112

Brandvæsenet måtte rykke ud: Grill-aske hældt ud i knastør natur

112

Uheld i påsketrafikken: Tre kørt til observation

Kultur

Vores Smag: Bondegårdsæg med smag af vestkysten

Hvide Sande

Nyt spisested: Så er der tapas på tallerkenen

Hvide Sande

Lokal i kunstnerboligen: - Jeg har indset, at jeg må tage væk for at kunne lege

Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

112

Vidner søges: Tre nødblus sendte helikopter i luften