Kultur

Hvide Sande på den anden ende: Nu starter Æ Hawfest

Så festes der igennem i Hvide Sande igen! Der er gang i Æ Hawfest fra og med tirsdag. Arkivfoto.
Så går det løs; indtil på lørdag står Hvide Sande på den anden ende, når byen fester.

HVIDE SANDE: Vejrudsigten kunne være bedre, men i Hvide Sande skal de nok kunne holde varmen de kommende dage, når Æ Hawfest lægger fra land. Der venter i alt fald masser af aktiviteter på både lokale og gæster udefra.

Der lægges ud med fynd og klem tirsdag aften, hvor Tørfisk giver koncert, efter at folk har forsynet sig fra den lokale fiskebuffet.

Onsdag står i særlig grad i familiens tegn; først er der fællesspisning, og dernæst er der Gurli Gris og Gustav Show, inden aftenen slutter med familiebanko med familievenlige præmier.

Torsdag skal der heppes, til alle blive hæse! Da afvikles nemlig den berømmelige firma/gadefodboldturnering, hvor det ikke bare drejer sig om at vinde spillet på banen men også prisen for bedst udklædte hold. Aftenen slutter med livemusik ved De Skæve Halse, der vel i dagens anledning burde omdøbe sig selv til De Hæse Halse …

Fredag går der pub i den, idet der er både rafleturnering og beerpong i Havnekroen, før det hele slutter med koncert med Det Er For Vildt Band og Parklife.

Og lørdag skal alle og enhver selvfølgelig til Æ Hawfestfrokost med både taffelmusik og ikke mindst lokalrevy.

Efter revy kan man opleve Den Syngende Bager, der spiller klassiske rock- og popsange, og til slut danser Æ Hawfest finale til musikledsagelse af Allstars.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce