Annonce
Kultur

Hvide Sande på den anden ende: Nu starter Æ Hawfest

Så festes der igennem i Hvide Sande igen! Der er gang i Æ Hawfest fra og med tirsdag. Arkivfoto.
Så går det løs; indtil på lørdag står Hvide Sande på den anden ende, når byen fester.

HVIDE SANDE: Vejrudsigten kunne være bedre, men i Hvide Sande skal de nok kunne holde varmen de kommende dage, når Æ Hawfest lægger fra land. Der venter i alt fald masser af aktiviteter på både lokale og gæster udefra.

Der lægges ud med fynd og klem tirsdag aften, hvor Tørfisk giver koncert, efter at folk har forsynet sig fra den lokale fiskebuffet.

Onsdag står i særlig grad i familiens tegn; først er der fællesspisning, og dernæst er der Gurli Gris og Gustav Show, inden aftenen slutter med familiebanko med familievenlige præmier.

Torsdag skal der heppes, til alle blive hæse! Da afvikles nemlig den berømmelige firma/gadefodboldturnering, hvor det ikke bare drejer sig om at vinde spillet på banen men også prisen for bedst udklædte hold. Aftenen slutter med livemusik ved De Skæve Halse, der vel i dagens anledning burde omdøbe sig selv til De Hæse Halse …

Fredag går der pub i den, idet der er både rafleturnering og beerpong i Havnekroen, før det hele slutter med koncert med Det Er For Vildt Band og Parklife.

Og lørdag skal alle og enhver selvfølgelig til Æ Hawfestfrokost med både taffelmusik og ikke mindst lokalrevy.

Efter revy kan man opleve Den Syngende Bager, der spiller klassiske rock- og popsange, og til slut danser Æ Hawfest finale til musikledsagelse af Allstars.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce