Hvide Sande

Hvide Sande køber - igen - flest julegaver online

- Det er selvfølgelig aldrig rart at være nummer ét på den liste, men i og med at vi bor lidt langt fra det store handelscentrum, så vil der altid være lidt online handel, siger formand for Foreningen Havnen, Karsten Madsen. Foto: Arkivfoto

Hvide Sande får leveret flest pakker i gennemsnit per husstand af alle i Midt- og Vestjylland. - Det ser jeg ikke de store spøgelser i, siger formand for Foreningen Havnen.

Hvide Sande: Der har været endog ret godt gang i edb-maskinerne i Hvide Sande her op til jul.

Byen indtager igen i år førstepladsen i Midt- og Vestjylland over de mest flittige til at købe julegaver og pakker online i julemåneden, viser tal fra PostNord.

Med et pakkegennemsnit på 1,04 per husstand sniger Hvide Sande sig foran Nørre Snede med 1,03 pakker i gennemsnit per husstand, mens Lem, der med et gennemsnit på 0,87, er nummer ni på listen. I Skjern hedder tallet 0,63.

- Vi har aldrig tidligere været ude med så mange pakker. Særligt i Hvide Sande har vores pakkebude ekstra travlt, og det er tydeligt, at det at købe julegaver online er blevet en fast tradition, siger e-handelsrådgiver hos Postnord, Jørgen Fischer, i en pressemeddelelse.

Sidste år var pakkegennemsnittet for Hvide Sande dog en anelse højere, da tallet lå på 1,05 pakker i gennemsnit per husstand.

- Jeg har ikke selv set tallene, men vi bor jo lidt uden for lands lov og ret, så det er nemmere for folk herude at bestille gaver end at skulle starte bilen og køre efter de ting, som man ikke kan få her i byen. Så det ser jeg ikke de store spøgelser i, siger Karsten Madsen, formand for Foreningen Havnen.

- Det er selvfølgelig aldrig rart at være nummer ét på den liste, men i og med at vi bor lidt langt fra det store handelscentrum, så vil der altid være lidt online handel. Vi har jo ingen deciderede børnetøjsbutikker i byen, og det er noget af det, der bliver solgt meget af på nettet, vurderer Karsten Madsen.

Succes med lokal firmajulegave-handel

Til gengæld har byen et aktivt erhvervsliv, der også skal have julegaver.

Som et forsøg på at punktere lidt af internethandlen - i hvert fald hos erhvervslivet i byen - har man hos Foreningen Havnen sidste år lanceret et koncept med handel af firmajulegaver lokalt.

- Vi har lavet et blad, som er kommet ud til byens erhvervsliv, hvor de så kan købe deres julegaver lokalt i stedet for på de store net- og gaveportaler, siger Karsten Madsen.

Konceptet havde en fin debut sidste år med god tilslutning og kan nu fejre ét års fødselsdag med et endnu flottere resultat, forklarer Karsten Madsen.

- Der har været en fremgang igen i år. Vi har ikke statistikken hjemme endnu, men der er formentlig en omsætning på 400.000 kroner, som er blevet i byen. Det trækker jo lidt den anden vej end onlinehandlen, så det er positivt, siger han.

Med opbakningen in mente skønner han, at muligheden for at købe firmajulegaverne lokalt i Hvide Sande også findes næste år.

0/0
Hvide Sande

Værft hjælper Vestas med at holde styr på vingerne

Hvide Sande

Hvid varevogn efterlyst efter bilpåkørsel

Tophistorier

Hvide Sande

Hvide Sande går fremtiden i møde og anlægger ny kaj

Kultur

Søndervig Byfest har succes med tidligt billetsalget

Hvide Sande

Åbent skib: Marinehjemmeværnet viser frem

Hvide Sande

Roere slutter vintersæson af med rejsegilde