Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande: Ideer på bordet til borgermøde om byens udvikling

Over 130 deltog i borgermødet som var arrangeret i et samarbejde mellem Klittens Borgerforening, Holmsland Klit Turistforening og Forening Havnen. PR-foto
Over 130 deltog i borgermødet som var arrangeret i et samarbejde mellem Klittens Borgerforening, Holmsland Klit Turistforening og Forening Havnen.

Hvide Sande: Klittens Borgerforening inviterede alle borgere i Hvide Sande til borgermøde om udvikling af Hvide Sande.

- Vi er meget glade og begejstrede for den meget flotte opbakning, der var til borgermødet og synes der var en rigtig god stemning. Det var mange fine og gode forslag der kom frem på mødet, siger formanden for Klittens Borgerforening, Hanne Jensen, i en pressemeddelelse.

Annonce
Afslutningsvist fik deltagerne mulighed for at komme med indspark og ideer til, hvordan Hvide Sande kan se bedre ud i fremtiden. PR-foto

Tanker og drømme

I løbet af aftenen var der indlæg fra Hvide Sande Havn, Hvide Sande Hallen, Waterz med flere, der alle gav indblik i nogle af de udviklingstanker og drømme, som allerede er på tegnebrættet i byen.

Carsten Stubkjær Mumm, Ringkøbing, var også inviteret for at fortælle om projektet Børnenes By, og hvordan der arbejdes på at skabe attraktive områder for børn og unge i Ringkøbing.

Afslutningsvist fik deltagerne mulighed for at komme med indspark og ideer til, hvordan Hvide Sande kan se bedre ud i fremtiden.

Der blev blandt andet snakket om muligheden for at skabe et aktivitetsområde eller legeplads for børn og unge enten i forbindelse med renoveringen af Troldbjerg og udviklingen af Hvide Sande Hallen og Fiskeriets Hus eller på Torvepladsen i tilknytning til byens forretninger.

Der blev også snakket om manglen på lejeboliger til ældre uden visitation samt lejeboliger generelt.

Der blev også udtrykt ønsker om mere permanente og flere faciliteter til vinterbadning.

Fremtiden for Hvide Sande Skolen og Fjordskolen blev også diskuteret i forhold til fordele og ulemper ved de forskellige placeringer.

Konkrete løsninger

Hanne Nørrum Jensen håber, at lige så mange har lyst til at deltage i det næste møde 27. november:

- Her går vi nemlig endnu mere i dybden og ser på, hvordan vi helt konkret kan løse eller forbedre de indkomne forslag, siger formanden.

Møderne er resultatet af et tæt samarbejde med Forening Havnen og Holmsland Klit Turistforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hvide Sande-fiskere reddet fra brændende kutter

Skjern

Julehjælpen rykker ud i de næste uger

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce