Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande holder Tørrede Dabs-dag i coronaens skygge

Fra normalt at have 2000 tørrede dabs vil der i år være 700 styk at sætte tænderne i. Pressefoto
Normalt samles masser af turister og fastboende for at spise Hvide Sandes hemmelige forårsspecialitet. I år bliver det dog anderledes, når de tørrede dabs fejres på Kristi Himmelfartsdag.
Annonce

Hvide Sande: - Kristi himmelfartsdag plejer vi at uddele et par tusinde gratis tørrede dabs på Hvide Sande Havn. Det spænder forsamlingsforbuddet på grund af coronaen ben for i år, men da Tørrede Dabs-dagen er en festdag for hele Hvide Sande, har vi valgt at gå en anden vej, fortæller Lei Iben Raunow Andersen, der er destinationsmanager og laver arrangementer i samarbejde med Foreningen Havnen og for Holmsland Klit Turistforening.

Fra normalt at have 2000 tørrede dabs vil der i år være 700 styk.

- Selvom vi ikke kan uddele gratis smagsprøver på havnen eller andre steder for den sags skyld på grund af forsamlingsforbuddet, vil vi alligevel fejre tørrede dabs, da det er en vigtig del af områdets historie. Derfor er vi gået sammen med en række butikker, hvor man har mulighed for at få tørrede dabs med hjem, hvis man køber en anden vare i butikken. Det gælder kun denne dag. Så der vil helt sikkert blive rift om dem, fortæller Lei Iben Raunow Andersen.

Tørrede dabs

Tørrede dabs – også kaldet bakskuld er fladfisk, oftest isinger, som lægges i saltlage og derefter hænges på tørresnore udenfor i den salte vestenvind.

Den salte vind ved Vesterhavet gør det netop muligt at konservere fisk på denne måde.

Længere inde i landet bliver fiskene for ferske.

De tørrede isinger nydes enten kolde, stegte, ristede eller kogte med purløgssovs.

Annonce

Specialøl døbt "Tørfisk"

Også Hvide Sande Bryghus er sprunget på dabs-vognen. Her har man fremstillet specialøllen "Tørfisk", der sælges fra fiskebutikken Nordsø Fisk på dagen.

I følgende butikker får man smagsprøver med af tørrede dabs, når man foretager andre indkøb: Iscafeen, Kott Fritid, Like Nordisk, Maritta Sko, Nordsø Fisk, Pias shop, Sandgaard Optik, Seaside Safari, Season, Westwind Sportswear, Bolighjørnet, Huset og Intersport – alle i Hvide Sande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce