x
Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud

Hvide Sande Havns hovedaktivitet er fortsat fiskeri, men off shore, gods og turisme er også blevet vigtige forretningsområder. Arkivfoto: Jørgen Kirk
For første gang i Hvide Sande Havns historie passerede omsætningen sidste år 40 millioner kroner. Overskuddet blev 5,8 millioner kroner.

Hvide Sande: Havnen i Hvide Sande er fortsat en god forretning.

Det viser årsrapporten for 2018, som fortæller en historie om fremgang. For første gang nogensinde havde havnen fået en omsætning på over 40 millioner - 40,4 for at være helt præcis. Og havnen har genereret et overskud på 5,8 millioner, hvilket er en stigning på 13 procent i forhold til året før. Også egenkapitalen er vokset fra 73,5 millioner til 79,3 millioner kroner på et år.

Bestyrelsesformand Iver Enevoldsen glæder sig over den positive udvikling.

- Det viser, at det var en fornuftig disposition at gøre havnen til kommunal selvstyrehavn i, siger han og fortsætter:

- Det har gennem flere år været en bevidst strategi, at havnen skal sprede sine aktiviteter. Fiskeri er fortsat hovedaktiviteten, men når vi også har fokus på off shore, gods og turisme, bliver havnen mindre sårbar for udsving, siger han.

Også havnechef Steen Davidsen er tilfreds med resultatet. Han peger også på, at udvikling er nøglen til fortsat fremgang.

De senere år er havnearealer på fjordsiden, som ikke længere blev brugt, for eksempel udnyttet til turisme. Og så er det afgørende, at der også fremover er økonomi til at tilpasse besejlingforholdene og havnedybden, så forholdene passer til efterspørgslen.

Både havnechefen og bestyrelsesformanden mener, at infrastrukturen til havnen er vigtigt at få forbederet.

- Vi kan glæde og over, at det ser ud til, at der bliver etableret en 2+1 vej fra Herning til Ringkøbing, men der er også brug for at gøre noget ved strækningen til Hvide Sande. Derfor skal vi være meget opmærksomme på muligheden for at lægge billet ind på puljer, der ikke er øremærket til bestemte strækninger, mener Iver Enevoldsen.

Steen Davidsen er enig.

- Vi kan se, at vores godstrafik er stagneret de seneste to-tre år. Det har en betydning, at infrasturkturen er, som den er. Turismen er i vækst med Søndervig Feriepark og Naturkraft, så der er tryk på vejene. Derfor vil det både være en gevinst for fastboende, turister og trafikken til havnen, hvis der blev etableret overhalingsbaner på vejen til Hvide Sande, siger han.

Hvide Sande Havn

Hvide Sande Havn har siden 2001 haft status som kommunal selvstyrehavn, og er ejet af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Havnen drives som en selvstændig virksomhed og har sin egen bestyrelse, organisation og økonomi.

Havnen havde i 2018 en omsætning på 40,4 millioner kroner og et overskud på 5,8 millioner.

Værdiafgifter fra fiskeriet er steget med ni procent, mens de øvrige havneafgifter står for en stigning på otte procent.


Næste år skal havnen ifølge sin egen årsrapport blandt andet have fokus på at afklare besejlingsforholdene, som sidste år medførte på påsejlinger af Sydmolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce