Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande Gospelfestival fejrer 10 års jubilæum

Glade deltagere ved gospelgudstjenesten 2019. PR foto

Hvide Sande: Gospelfestivalen i Hvide Sande kan i 2020 fejre 10 år jubilæum. Det markers, når festivalen løber af stablen i weekenden 28.-29. februar og 1. marts.

- Det vil blive en helt særlig festival med masser af sang, men også med lidt "ekstra" i posen” for at fejre, at vi har jubilæum, siger Jens Nicolai Vejlgaard som har været med i arbejdsgruppen bag festivalen i alle 10 år.

I 2020 ledes Hvide Sande Gospelfestival igen af den professionelle komponist og gospelinstruktør Claes Wegener. Han har været den faste instruktør gennem alle 10 år, og han står selvfølgelig også på podiet til jubilæumsfestivalen Traditionen tro vil deltagerne i løbet af fredag aften og hele lørdag indøve et program af såvel gamle og nye gospelsange, som efterfølgende synges til gospelgudstjenesten søndag 1. marts kl. 15 i Helligåndskirken. Hvide Sande Gospelfestival 2020 arrangeres af en arbejdsgruppe bestående af Jens Nicolai Vejlgaard, Ann-Malene Vejlgaard, Lene Høj, Helle Stenholt og Lei Raunow Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Panda-diplomatiet og det sort-hvide verdensbillede

Panda-diplomati. Et ord, som har flere hundrede år bag sig, men som først blev alment kendt her i landet, da to kinesiske eksemplarer af Ailuropoda melanoleuca sidste år flyttede ind i Københavns Zoo. De sort-hvide bjørne er hverken købt eller skænket til os som gave; Danmark har bare lånt dem af Kina. Ud over en årlig leje på én million dollar er udlånet også et på andre måder værdifuldt redskab: 40 handelsaftaler blev underskrevet samtidig med aftalen om flytningen af Mao Sun og Xing Er, som de to bamser hedder. De sjældne bjørne kan desuden bruges som et sanktionsmiddel fra kinesisk hold: Ligesom en anden menneske-ambassadør, der er udsendt til et besværligt land, kan pandaerne kaldes hjem, hvis en nation ikke makker ret overfor Riget i Midten. Verdens mest nuttede form for magt, som Dagbladet Information skrev ved bjørnenes stærkt pressedækkede ankomst til København. Om Xing Er og Mao Sun skulle være på vej tilbage til de hjemlige bambusmarker, efter at Jyllands-Posten tirsdag dristede sig til at bringe en tegning af det kinesiske flag som illustration af den farlige coronavirus, der er udsprunget i Kina, er nok tvivlsomt. Men reaktionen fra deres fødeland er ganske voldsom: Kina forlanger en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten for den set med danske øjne helt uproblematiske tegning. På de såkaldt sociale medier bringer historien tydeligvis Muhammed-tegningerne frem i erindringen hos mange. Det er endda den samme avis, som nu igen bringer anstødelige tegninger, peger en del af meningsmagerne på. Må vi herfra pege på ordlyden af Grundlovens paragraf 77? Den paragraf, der slår fast, at enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Uanset panda-diplomati og handelsaftaler skal vi aldrig finde os i, at et andet land prøver at lægge pres på den frie danske presse. Et sort-hvidt verdensbillede som det kinesiske må ikke vinde indpas her hos os. Vi skal holde ytringsfrihedens kulørte fane højt - hvad enten den bærer Tibets, Danmarks eller Jyllands-Postens farver.

Annonce