Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande giver atter brysterne en hånd

Ved sidste års udgave af Lyserød Lørdag i Hvide Sande var der fyldt godt op i auktionshallen, hvor en helt særlig flaske Stauning Whisky blev solgt på auktion - de dyre dråber indbragte 102.000 kroner til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Arkivfoto: Morten Stricker

Hvide Sande er landskendt for at stå sammen, når der på Lyserød Lørdag skal samles penge ind til fordel for Kræftens Bekæmpelse - byen er klar til en ny indsats på den konto 6. oktober.

Annonce

Hvide Sande: 2017 var lidt af et jubelår for folkene bag Lyserød Lørdag i Hvide Sande, da det lykkedes at indsamle imponerende 347.000 kroner til fordel for Kræftens Bekæmpelse i almindelighed og til bekæmpelse af brystkræft i særdeleshed.

Vera Kristensen, der er formand for Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Holmsland, er helt afklaret med, at der næppe bliver samlet så mange penge ind, når Hvide Sande 6. oktober atter stå sammen i en god sags tjeneste:

- Vi når ikke det store beløb i år, men vi er glade for hver en krone, siger Vera Kristensen.

Med til den gode historie fra sidste år hører, at en helt særlig flaske Stauning Whisky blev solgt på auktion, hvor der var hammerslag ved 102.000 kroner.

Den slags dyre dråber bliver der ikke budt på i år. Men traditionen tro bliver der afholdt et motionsløb, hvor hver deltager på forhånd har allieret sig med en eller flere sponsorer.

Vera Kristensen håber, at løbet kan tiltrække omkring 50 deltagere:

- Jeg har hørt om en ung mand, der er kommet til skade, men han kommer alligevel og går rundt på krykker, siger lokalformanden.

Vi når ikke det store beløb i år, men vi er glade for hver en krone

Vera Kristensen, formand for Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling, Holmsland
Annonce

De bedste i Danmark

Vera Kristensen tilføjer, at Hvide Sande i vid udstrækning bliver pyntet lyserød 6. oktober, hvor der inde i auktionshallen bliver serveret friskstegte fiskefrikadeller og rødspættefilletter.

Som noget nyt er der på dagen også åbent hus hos den lokale fysioterapeut, FysioDanmark, der holder til på Toldbodgade.

Lyserød Lørdag er en landsdækkende event, der første gang blev lancereret i 2008. Hvide Sande har været med i alle årene, og samlet set har den lille havneby doneret flere end to millioner kroner til det gode formål.

Målt på indbyggertal er Hvide Sande suverænt den by, der bakker bedst op, og det førte i november sidste år til, at repræsentanter fra Kræftens Bekæmpelse i København tog turen til det yderste Vestjylland for at sige pænt tak for indsatsen.

På en liste med 242 byer blev Hvide Sande i 2017 kun overgået af Holstebro med en indsamling på 495.000 kroner, mens Aalborg tog sig af tredjepladsen med et beløb på 167.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce