Annonce
Ringkøbing

Hvide Sande gør sig klar til at være godshavn

Tre virksomheder i Hvide Sande tager nu næste skridt i udviklingen af Hvide Sande Havn fra ren fiskerihavn til også at være godshavn.

Annonce

Tre virksomheder i Hvide Sande tager nu næste skridt i udviklingen af Hvide Sande Havn fra ren fiskerihavn til også at være godshavn.

En udvikling, der gøres mulig af den havneudvidelse, der er i gang og af projekt »Søvejen mod vest«.

Det er de tre virksomheder, der stod bag etableringen af agenturet Hvide Sande Supply Aps for tre uger siden. Hvide Sande Supply servicerer de godsskibe, der anløber havnen.

De tre virksomheder A/S Scan, Hvide Sande Skibs- & Baadebyggeri (HSSB) og Hvide Sande Skibssmedie A/S er nu klar til næste skridt: Stiftelse af foreningen Hvide Sande Servicegroup.

»Foreningen skal samle alle de kompetencer, vi har i Hvide Sande til at kunne servicere de specialfartøjer og fragtskibe, som fremover vil anløbe havnen,« siger Michael Vejlgaard, der både er direktør i A/S Scan og Hvide Sande Supply.

Annonce

Kan blive gods- og bulkhavn

Ideen er, at de virksomheder, som Hvide Sande Supply har brug for at trække på, for at opfylde anløbende fragtskibes behov, skal være medlem af foreningen.

»Det skal fungere på den måde, at når Hvide Sande Supply får en forespørgsel på en bestemt ydelse fra et anløbende skib, så retter vi henvendelse til en virksomhed, som er medlem af foreningen,« forklarer meddirektør i Hvide Sande Supply Anders Madsen fra HSSB.

Endnu før havneudvidelsen, uddybningen af havnen og den planlagte nye kaj er færdig, har fragtskibe meldt deres ankomst.

»Rygterne har allerede spredt sig i shippingkredse, at man kan få losset og lastet i Hvide Sande,« siger Michael Vejlgaard og fortsætter:

»Vi bliver ikke nogen containerhavn, men vi kan blive havn for godstransport og bulkvarer som skrot og korn, hvis vi er klædt på til det.«

Læs mere i Dagbladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Skjern

Ung narkobilist snuppet i Skjern

Annonce