Annonce
112

Se video: Hvide Sande-fiskere reddet fra brændende kutter

Redningshelikopteren fra Forsvarets Operationscenter bjærgede de tre fiskere ombord på RI 433 Emmalie og fløj dem til Flyvestation Aalborg. Arkivfoto: Michael Bager.
En Hvide Sande-kutter med tre fiskere ombord brød torsdag i brand nord for Hanstholm. Kutteren driver stadig rundt i Skagerrak, men alle ombordværende er reddet i sikkerhed og uskadte, lyder det fra Forsvarets Operationscenter.
Annonce

Hvide Sande/Hanstholm: En større redningsaktion blev torsdag omkring middagstid sat i værk nord for Hanstholm.

En fiskekutter fra Hvide Sande havde torsdag klokken 11.36 slået alarm, efter besætningen havde opdaget brand i maskinrummet. Kutteren RI 433 Emmalie var på daværende tidspunkt omkring grænsen til det danske farvand ud for Hirtshals.

- Vi sendte redingshelikopteren fra Aalborg derud, samtidig med at Hanstholm Redningsstation sendte deres båd derud. Der var også et civilt redningsskib kaldet Vestkysten, og de sejlede begge ud til positionen. Da helikopteren kom derud, var der tre mand ombord. De blev hejst ombord på helikopteren. Vi kunne konstatere, at ingen af dem fejlede noget, så de blev fløjet ind og sat af på Flyvestation Aalborg, siger vagthavende befalingsmand hos Forsvarets Operationscenter, Thomas Larsen.

Efterfølgende forsøgte Hanstholm Redningsstation af få ilden ombord på stålkutteren under kontrol.

- Status er, at der stadig er en smule brand i skibet, og nu driver det rundt. Så redningsskibet Vestkysten er fulgt efter det for at sikre, at det ikke bliver til fare for anden skibstrafik, men også for at få kutteren bjærget på et tidspunkt, siger Thomas Larsen.

Umiddelbart er der ikke nogen forklaring på, hvad der har forårsaget branden, men havarikommissionen er orienteret om branden og skal senere undersøge årsagen.

Dagbladet har torsdag eftermiddag forgæves forsøgt at få en kommentar fra skipperen.

Kilde: Forsvaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce