Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

En stor firkantet pakke pålæg fra Tulip havde fundet vej ned i maven på en torsk fanget af fiskeskipper Jørgen Olesen. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Fiskeskipper Jørgen Olesen fra Hvide Sande fangede mandag en særlig torsk - Men desværre var det af de forkerte årsager.

HVIDE SANDE: Det var en atypisk dag på kontoret i mandags for fiskeskipper Jørgen Olesen fra Hvide Sande.

Da han tømte sit trawl om bord på kutteren RI 427 Anette-Helene, var der en torsk i blandt, som fangede hans opmærksomhed.

- Der kommer en torsk, der ikke ser godt ud. Den er mager, og jeg kan se, at der stikker noget ud af maven. Der vidste jeg med det samme, at det var plastik. Det kunne man jo se, siger Jørgen Olesen til TV Midt/Vest.

Fisken viste sig at have spist plastikemballagen fra en Tulip pålægspakke, som har fundet vej til havet. Selvom han har fanget mange ting, var det ikke sådan en fangst, Jørgen Olesen havde forestillet sig.

- Sådan nogle problemer har vi aldrig set. Vi fanger godt nok meget lort, men jeg har aldrig set sådan noget, siger han til TV Midt/Vest og forklarer, at han tidligere har fanget blandt andet malerbøtter, som kategoriseres som farligt affald på grund af malerrester.

Ikke første gang

Hvor utroligt det end lyder, er det desværre langt fra første gang, fiskere har fundet uorganisk materiale i fangede fisk.

Ét utroligt, men dansk, eksempel på fund af materialer i bugen på en fisk skete tilbage i 2016. Her kunne TV 2 Lorry berette om en fisker, som på en uge havde fanget to torsk, som havde slugt henholdsvis en øldåse og en kop.

Samme år udgav World Economic Forum en rapport, som konkluderede, at hvis mennesket fortsætter med at dumpe plastikaffald, vil havene i løbet af 2025 bestå af ét ton plastik for hver tre ton fisk. Et kvart århundrede senere – i år 2050 – vil verdenshavene bestå af mere plastik end af fisk, lød fremskrivningen dengang.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbruget er presset af de mange millimeter regn

Ringkøbing

I sadlen i Søndervig: Tidligere verdensmester glæder sig til at køre motionsløb

Vestjylland

Flere sunde kunder: Vestjysk Bank løfter bundlinjen

Leder For abonnenter

Kære transportminister: Riv nu ikke hele aftalen i stykker

112

62-årig mand stoppet tre gange trods frakendt kørekort: Nu tager vi din bil

Videbæk For abonnenter

Videbæk-træer ødelægger kloakken - nu bliver de 'sultet væk'

Ringkøbing

Underskud på 642.000 kroner: Sygemeldinger og afskedigelser blev en dyr omgang for museum

Hvide Sande

Kritiserer byggeri i tre etager: Tyskerhavnen bliver klemt inde bag "Berlinmur"

Annonce