Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande-dreng overtager bryghus på havnen

Siden 2014 har Niels Sangill drevet Geddal Gårdbryggeri hjemme fra sin ejendom ved Ejsing. Nu flytter han ølbrygningen til Hvide Sande. Arkivfoto

Der er igen liv i det tidligere Mylius-Erichsen Bryghus på havnen i Hvide Sande. Niels Sangill er nemlig vendt hjem for at brygge øl under et nyt navn.

Hvide Sande: Den seneste måneds tid har det boblet i tankene i det tidligere Mylius-Erichsen Bryghus på Hvide Sande Havn.

40-årige Niels Sangill har tyvstartet produktionen af den pilsnerøl, som nu bliver sendt på gaden sammen med nyheden om, at han har overtaget bryggeriet i Auktionsgade 9.

- Det sidste er nu faldet på plads. Jeg lejer mig ind i lokalerne og har overtaget alt udstyret fra det tidligere bryghus. Planen er at brygge 1000 liter øl om ugen under navnet Hvide Sande Bryghus, fortæller han.

Den læreruddannede brygmester kommer oprindeligt fra Hvide Sande, og han er ikke i tvivl om, at der er plads til et mikrobryggeri i fiskerbyen.

- Med alle de turister, der er i byen, er der er stort potentiale. I løbet af foråret håber jeg at kunne åbne for udskænkning. Og det skal være med til at gøre bryghuset til en god forretning, siger han.

Det lykkedes aldrig for Mylius-Erichsen Bryghus, som for nogle år siden flyttede fra Ringkøbing til Hvide Sande for både at få mere plads og få fat i turisterne. Trods flere redningsforsøg gik bryggeriet konkurs i efteråret efter fem år med underskud.

Jens Bøndergaard og Anders Thygesen, der ejer bryggeribygningen, købte udstyret og retten til navnet. Men da de ikke har bryggerierfaring, er stafetten nu sendt videre til Niels Sangill.

Han har efterhånden en del års erfaring med at brygge øl. For 14-15 år siden eksperimenterede han med sine første hjemmebryggede øl i sin lejlighed.

Da familien rykkede til en landejendom ved Ejsing, åbnede han Geddal Gårdbryggeri og professionaliserede ølbrygningen. De første øl var klar i julen 2014, og siden er produktionen vokset til 400 liter om ugen.

Med overtagelsen af bryghuset i Hvide Sande flytter produktionen hjemmefra. Med sig tager Niels Sangill den række af vestkystøl, som han allerede brygger, og så skal han i gang med nogle nye øl. Pilsneren, der har forenden af et skib på etiketten, er den første, som bliver brygget under det nye navn.

Hvide Sande Bryghus-pilseren vil i øvrigt blive serveret som fadøl første gang til en stor julefrokost i Hvide Sande i weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce