Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande: Destination Vesterhavet i nye rammer

Destination Vesterhavet er rykket ind i nye og større lokaler i det tidligere rådhus i Hvide Sande. PR Foto

Hvide Sande: Høje stakke med turistbrochurer, løse ledninger og flyttekasser fylder disse dage det gamle rådhus i Hvide Sande.

Destination Vesterhavet, der er sammenlægningen af turismearbejdet i Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner, blev en realitet ved årsskiftet.

Den nye organisation betyder flere ansatte i samme enhed, da medarbejdere fra kontorerne i Varde og Hvide Sande alle er blevet en del af den nye organisation.

Derfor opstod behovet for mere plads – og behovet for et nyt fælles kontor.

- Vi er glade for de nye lokaler - især for delingen af viden i det store åbne kontor samt mødelokalet med plads til 32 personer. Det giver plads til flere møder med alle vores samarbejdspartnere, siger Liv Thøger-Aldahl, turismedirektør i Destination Vesterhavet. Med flytningen flytter også turistinformationen i Hvide Sande, som hidtil har ligget ved siden af Fiskeriets Hus.

I løbet af foråret bliver der bygget en tilbygning på det tidligere rådhus, som kommer til at indeholde turistinformationen.

Indtil da er indgangen i det nye hovedkontor indrettet som turistinformation, så turisterne stadig kan få vejledning og gode ideer til deres ferie i Destination Vesterhavet.

- Nu har vi faktisk hele fire turistinformationer i Destination Vesterhavet i henholdsvis Blåvand, Henne, Ringkøbing og Hvide Sande. De skal selvfølgelig udvikles i samme retning, så vores gæster får samme gode service i hele destinationen, siger Liv Thøger-Aldahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce