Hvide Sande

Hvide Sande Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Den tyske cheftræner i Liverpool FC, Jürgen Klopp (t.h.), mestrede at få sine spillere til at levere et fodboldmirakel tirsdag aften, da FC Barcelona blev slået med 4-0. Resultatet betyder, at Liverpool FC er klar til finalen i Champions League lørdag 1. juni. Arkivfoto: Scanpix
Fodboldklubben Liverpool FC har netop kvalificeret sig til finalen i Champions League, og det er godt for Hvide Sande Bryghus, der har to Liverpool-øl i sortimentet. Og der er flere på vej.

Hvide Sande: Det gav genlyd i hele fodboldverdenen, da Liverpool FC tirsdag aften sendte FC Barcelona ud af årets Champions League-turnering med en imponerende sejr på 4-0.

De positive vibrationer ramte også Hvide Sande Bryghus:

- Telefonen ringede klokken tyve minutter over otte onsdag morgen. Det var en ny kunde fra Vejle, der skulle have nogle Liverpool-øl, siger brygmester Niels Sangill.

Han overtog det vestjyske bryghus i slutningen af 2018, og i midten af januar lancerede Niels Sangill - på bestilling fra Liverpool FC's officielle fanklub i Danmark - to nye øl, Captain Fantastic og King Kenny:

- Jeg har svært ved at holde dem hjemme. Jeg kan slet ikke producere nok, og jeg tror, at vi ret hurtigt får udsolgt, tilføjer Niels Sangill, der er stor fan af den engelske fodboldklub under ledelse af cheftræner Jürgen Klopp.

Captain Fantastic og King Kenny er ude i fri handel; nu også på barer i Københavns-området, hvor Hvide Sande Bryghus har fået en aftale med en stor grossist.

Jeg synes, det ser positivt ud, og vi har ikke engang ramt sommeren endnu. Det kan godt gå hen og stikke af

Niels Sangill, indehaver, Hvide Sande Bryghus

Skål for Agger og Mølby

Niels Sangill er inden længe klar med endnu et par Liverpool-aftapninger, der skal ses som en hyldest til to af de danske spillere, der har haft hjemmebane på Anfield Road: Jan Mølby og Daniel Agger.

Den vestjyske brygmester forventer, at de nye mærker bliver serveret i slutningen af maj. Senere er det planen at tilbyde en lækker gaveæske, der byder på alle fire Liverpool-øl.

Niels Sangill har efterhånden godt et par håndfulde varianter på hylderne, og lige nu er det den lyse og friske Captain Fantastic og den mørke og kraftige King Kenny, der sælger bedst.

Den vedvarende debat om ulve er dog også givtig for Hvide Sande Bryghus, hvor der er god afsætning af den seks procent stærke Ulven Kommer.

- Jeg synes, det ser positivt ud, og vi har ikke engang ramt sommeren endnu. Det kan godt gå hen og stikke af, siger Niels Sangill.

Han er ikke i tvivl om udfaldet af Champions League-finalen, der spilles lørdag 1. juni:

- Den vinder de sgu'. Det kan ikke gå anderledes, siger den ølbryggende Liverpool-tilhænger.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce