Hvide Sande

Hvide Sande Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Den tyske cheftræner i Liverpool FC, Jürgen Klopp (t.h.), mestrede at få sine spillere til at levere et fodboldmirakel tirsdag aften, da FC Barcelona blev slået med 4-0. Resultatet betyder, at Liverpool FC er klar til finalen i Champions League lørdag 1. juni. Arkivfoto: Scanpix
Fodboldklubben Liverpool FC har netop kvalificeret sig til finalen i Champions League, og det er godt for Hvide Sande Bryghus, der har to Liverpool-øl i sortimentet. Og der er flere på vej.

Hvide Sande: Det gav genlyd i hele fodboldverdenen, da Liverpool FC tirsdag aften sendte FC Barcelona ud af årets Champions League-turnering med en imponerende sejr på 4-0.

De positive vibrationer ramte også Hvide Sande Bryghus:

- Telefonen ringede klokken tyve minutter over otte onsdag morgen. Det var en ny kunde fra Vejle, der skulle have nogle Liverpool-øl, siger brygmester Niels Sangill.

Han overtog det vestjyske bryghus i slutningen af 2018, og i midten af januar lancerede Niels Sangill - på bestilling fra Liverpool FC's officielle fanklub i Danmark - to nye øl, Captain Fantastic og King Kenny:

- Jeg har svært ved at holde dem hjemme. Jeg kan slet ikke producere nok, og jeg tror, at vi ret hurtigt får udsolgt, tilføjer Niels Sangill, der er stor fan af den engelske fodboldklub under ledelse af cheftræner Jürgen Klopp.

Captain Fantastic og King Kenny er ude i fri handel; nu også på barer i Københavns-området, hvor Hvide Sande Bryghus har fået en aftale med en stor grossist.

Jeg synes, det ser positivt ud, og vi har ikke engang ramt sommeren endnu. Det kan godt gå hen og stikke af

Niels Sangill, indehaver, Hvide Sande Bryghus

Skål for Agger og Mølby

Niels Sangill er inden længe klar med endnu et par Liverpool-aftapninger, der skal ses som en hyldest til to af de danske spillere, der har haft hjemmebane på Anfield Road: Jan Mølby og Daniel Agger.

Den vestjyske brygmester forventer, at de nye mærker bliver serveret i slutningen af maj. Senere er det planen at tilbyde en lækker gaveæske, der byder på alle fire Liverpool-øl.

Niels Sangill har efterhånden godt et par håndfulde varianter på hylderne, og lige nu er det den lyse og friske Captain Fantastic og den mørke og kraftige King Kenny, der sælger bedst.

Den vedvarende debat om ulve er dog også givtig for Hvide Sande Bryghus, hvor der er god afsætning af den seks procent stærke Ulven Kommer.

- Jeg synes, det ser positivt ud, og vi har ikke engang ramt sommeren endnu. Det kan godt gå hen og stikke af, siger Niels Sangill.

Han er ikke i tvivl om udfaldet af Champions League-finalen, der spilles lørdag 1. juni:

- Den vinder de sgu'. Det kan ikke gå anderledes, siger den ølbryggende Liverpool-tilhænger.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce