Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande bliver turisthovedkvarter - nu indledes jagten på en turistdirektør

Hvide Sande trækker turister i massevis. Fremover bliver fiskerbyen også hovedkvarter for turistsamarbejdet mellem Ringkøbing-Skjern og Varde. Arkivfoto
Det nye turistsamarbejde mellem Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner får permanent hovedkvarter i Hvide Sande, mens stillingen som fælles turistdirektør nu bliver slået op.

Ringkøbing-Skjern: Danmarks største turistdestination får base i Hvide Sande.

Sådan lyder meldingen fra Ringkøbing-Skjerns borgmester Hans Østergaard (V) og Vardes borgmester Erik Buhl (V), som nu offentliggør, at fiskerbyen fremover bliver permanent hovedkvarter for de to kommuners turistsamarbejde.

Borgmestrene er også blevet enige om, at stillingen som fælles turistdirektør nu bliver slået op, og ansættelsen skal håndteres af et konsulentbureau. Der er ansøgningsfrist 10. september. Borgmestrene forventer at kunne offentliggøre, hvem der fremover skal stå i spidsen for turistdestinationen 21. oktober.

I dag er Søren Lydig Kristensen turistdirektør i Ringkøbing-Skjern, mens Collin Seymour er turistchef i Varde. De to herrer kan nu på lige fod med andre søge jobbet. Borgmestrene er på udkig efter en direktør med politisk tæft, kommerciel gennemslagskraft og som med sit lederskab kan sikre, at Nordeuropas førende kystdestination også i fremtiden er Ringkøbing-Skjern og Varde, hedder det blandt andet i opslaget.

Som en del af aftalen mellem de to kommuner får Varde formandskabet for det fælles destinationsselskab de første fire år. Det er også blevet aftalt, at de bemandede turistkontorer i Blåvand, Henne, Ringkøbing og Hvide Sande fortsætter uændret i mindst fire år.

Navnet på turistsamarbejdet er endnu ikke fundet. Det vil ske 9. september, hvor borgmestrene, to byrådsmedlemmer og repræsentanter fra Ringkøbing Fjord Turisme og ProVarde deltager.

Medlemmerne af Ringkøbing Fjord Turisme og ProVarde samt interesserede udefra bliver inviteret til et informationsmøde om samarbejdet, baggrunden og ambitionerne. Det vil finde sted 24. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce