Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande bliver turisthovedkvarter - nu indledes jagten på en turistdirektør

Hvide Sande trækker turister i massevis. Fremover bliver fiskerbyen også hovedkvarter for turistsamarbejdet mellem Ringkøbing-Skjern og Varde. Arkivfoto
Det nye turistsamarbejde mellem Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner får permanent hovedkvarter i Hvide Sande, mens stillingen som fælles turistdirektør nu bliver slået op.

Ringkøbing-Skjern: Danmarks største turistdestination får base i Hvide Sande.

Sådan lyder meldingen fra Ringkøbing-Skjerns borgmester Hans Østergaard (V) og Vardes borgmester Erik Buhl (V), som nu offentliggør, at fiskerbyen fremover bliver permanent hovedkvarter for de to kommuners turistsamarbejde.

Borgmestrene er også blevet enige om, at stillingen som fælles turistdirektør nu bliver slået op, og ansættelsen skal håndteres af et konsulentbureau. Der er ansøgningsfrist 10. september. Borgmestrene forventer at kunne offentliggøre, hvem der fremover skal stå i spidsen for turistdestinationen 21. oktober.

I dag er Søren Lydig Kristensen turistdirektør i Ringkøbing-Skjern, mens Collin Seymour er turistchef i Varde. De to herrer kan nu på lige fod med andre søge jobbet. Borgmestrene er på udkig efter en direktør med politisk tæft, kommerciel gennemslagskraft og som med sit lederskab kan sikre, at Nordeuropas førende kystdestination også i fremtiden er Ringkøbing-Skjern og Varde, hedder det blandt andet i opslaget.

Som en del af aftalen mellem de to kommuner får Varde formandskabet for det fælles destinationsselskab de første fire år. Det er også blevet aftalt, at de bemandede turistkontorer i Blåvand, Henne, Ringkøbing og Hvide Sande fortsætter uændret i mindst fire år.

Navnet på turistsamarbejdet er endnu ikke fundet. Det vil ske 9. september, hvor borgmestrene, to byrådsmedlemmer og repræsentanter fra Ringkøbing Fjord Turisme og ProVarde deltager.

Medlemmerne af Ringkøbing Fjord Turisme og ProVarde samt interesserede udefra bliver inviteret til et informationsmøde om samarbejdet, baggrunden og ambitionerne. Det vil finde sted 24. september.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce