Annonce
Sport

Hvide Sande stempler ind til OL: Mette Graversgaard er - sammen med resten af det danske stafethold - klar til Tokyo

Danmark får et hold med på 4x100 meter stafet for både mænd og kvinder ved OL i Tokyo, efter at holdene har kvalificeret sig til søndagens VM-finale i Polen. Yderst til højre er det Mette Graversgaard fra Hvide Sande, der altså kan se frem til at deltage ved OL. Arkivfoto: Kazuhiro Nogi/Ritzau Scanpix
Ganske overraskende er både de danske mænd og kvinder på 4x100 meter stafet klar til VM-finale og OL i Tokyo.

Hvide Sande/Polen: Ved weekendens stafet-VM i Polen er der medaljer på højkant, men de otte finalister sikrer sig samtidig en billet til legene i Tokyo til sommer.

Og det var præcis, hvad begge de danske hold gjorde - og for begges vedkommende på yderste mandat.

Med en tredjeplads i heatet skulle de danske kvinder videre på tid, og det kom holdet på yderste mandag som ottende og sidste hold i søndagens finale.

Annonce

De fire danske kvinder, Ida Karstoft, Astrid Glenner-Frandsen, Mathilde U. Kramer og Mette Graversgaard, stod længe nervøst og afventede det endelige resultat.

Men tiden 44,25 sekunder rakte lige præcis, og så kunne de bryde ud i jubel og gruppekram.

Endnu tættere og mere neglebidende var det for de danske mænd, som satte dansk rekord i tiden 39,06 sekunder. Holdet blev nummer fire i sit heat, men kunne stadig håbe på en ottendeplads inden det sidste heat.

Det danske hold bestående af Frederik Schou-Nielsen, Kojo Musah, Tazana Kamanga-Dyrbak og Simon Hansen var blot én tusindedel hurtigere end Ukraine fra første heat.

I det sidste heat lavede Frankrig et skidt sidste skifte, og på tredjepladsen løb holdet i mål i tiden 39,08 sekunder. Altså langsommere end Danmark, og dermed var endnu en dansk finaleplads og OL-billet sikret.

For kvinderne kunne tiden være blevet en del bedre, men det sidste skifte til Ida Kartoft sad slet ikke som det skulle. Ellers kunne Danmark sagtens have presset Frankrig og Schweiz, som blev etter og toer i heatet.

Med de positive briller på efterlader det dog også et stort forbedringspotentiale i forhold til finalen søndag klokken 19.46.

Mændenes finale løbes kort forinden klokken 19.35.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce