Annonce
Hvide Sande

Hvide Sande: 80 deltagere klar til PWA World Cup i vindsurfing

Surferne til VM stævnet i Hvide Sande nød det gode vejr i går og gjorde klar til starten på konkurrencerne i dag. Foto : Carter/PWA

Hvide Sande: Det er stilhed før stormen for de 80 deltagere i PWA World Cup i Windsurfing Slalom ved WestWind nord i Hvide Sande. Stævnet starter i dag, og vinden har allerede indfundet sig.

- Vi forventer at gå på vandet i løbet af formiddagen, og sejle så længe, der er vind. Planen er at starte sejladserne hver dag omkring kl. 10 og sejle til langt ud på eftermiddagen, og vi kan glæde os over, at der meldes om vind på mellem 9 og 16 sekundmeter, og der er mere end rigeligt til surferne for at kunne konkurrere, siger kommunikationschef Christian Kjeldsen, i en pressemeddelelse.

Vejrudsigten siger også regn. Men publikum kan sidde på en overdækket publikumscafé og følge med i konkurrencerne.

De 57 mænd og 23 kvinder, der deltagerne i konkurrence, dyster indtil på søndag.

TV-seere i Ringkøbing-Skjern området kan følge konkurrencerne på TV-Max på YouSee, ligesom konkurrencerne streames via PWA World Tours hjemmeside.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce