x
Annonce
Ringkøbing

Hvid røg over Velling: Højskolen har fundet ny trommeglad forstander

Benedikte Sten Andersen er ny forstander på Vestjyllands Højskole fra 1. juni. Pressefoto
En erfaren underviser og musiker indfinder sig i skolens styrhus fra 1. juni. Formanden håber, den nye forstander tager stabilitet og nytænkning med sig.

VELLING: Efter at have været uden egentlig forstander siden maj i 2019, kan Vestjyllands Højskole nu se frem til at byde en ny kvinde velkommen ved roret fra juni.

Valget er faldet på 60-årige Benedikte Sten Andersen fra Ry, der har masser af skoleledererfaring og undervisningserfaring med sig.

"Benedikte Sten Andersen kommer med en solid ballast fra både højskoleverdenen og som leder og medarbejder på flere musikskoler i Midtjylland samt Det Jyske Musikkonservatorie. Benedikte Sten Andersen var en af de drivende kræfter ved opstarten af Den Rytmiske Højskole i Vig i 1991. Som musiker har hun været særligt interesseret i vestafrikansk musik og den karakteristiske djembe-tromme, som hun har skrevet en bog om," lyder det fra højskolen i en pressemeddelelse.

Annonce

Benedikte Sten Andersen

  • Født i 1959
  • Uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense i 1983
  • Spiller især på den afrikanske tromme djembe, og har undervist i musik samt dans og bevægelse i både ind og udland, blandt andet på musikkonservatorier, højskoler og musikskoler
  • Har været leder af Musikskolen i Ry og senere Herning Musikskole
  • Har udgivet undervisningsmateriale i at spille djembe

Brændte tydeligst igennem

Formanden for Vestjyllands Højskole Ole Pedersen er glad for, at der nu er fundet en person til stillingen:

- Hun var den, der brændte tydeligst igennem i ansættelsesfasen, plus hun har erfaring. Og så er hun et meget venligt menneske, siger han til Dagbladet.

Ole Pedersen siger, at man er gået efter at "vælge en anden type menneske" end den tidligere forstander, filosoffen Anders Fogh Jensen, der kun kun nåede at være forstander i otte måneder, før han sagde stop i maj sidste år. Ifølge tidligere formand i skolens bestyrelse Elof Westergaard, fordi filosoffen ikke var enig i skolens fremtidige strategi.

Stabilitet til skolen

Formanden håber, at den nye forstander kan bringe stabilitet til skolen, der siden maj har været leder af viceforstander Michael Kirkegaard.

Han har imidlertid vikarieret til største tilfredshed, for skolen har aldrig haft flere elever. Michael Kirkegaard ønskede dog ikke at søge forstanderstillingen, men at fortsætte som viceforstander efter sin konstituering, der udløber 31. maj.

Dagen efter begynder Benedikte Sten Andersen sit arbejde som forstander for skolen, hvor hun vil flytte ind i skolens forstanderbygning.

- Hun har et åbent sind over for den bæredygtige linje, vi har på skolen, og kommer med nytænkning og støtte til vores klassiske højskolefag som litteratur, musik, dans og teater, siger Ole Pedersen.

Djembe er en traditionel afrikansk tromme, som Benedikte Sten Andersen har specialeseret sig i. Foto: Colourbox
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce