Annonce
Ringkøbing-Skjern

Hver tredje dansker har haft rottebesøg: Tre råd i kampen mod rotter

De fleste kan godt undvære synet af rotter ved deres bolig. Pressefoto
Hver tredje dansker har haft rotter på besøg der, hvor de bor. En intimiderende oplevelse, lyder det fra skadedyrsekspert.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Hvis man har haft en rotte inden for husets fire vægge, glemmer man det næppe.

Faktisk har hver tredje dansker (32 procent) haft besøg af rotter i deres hjem eller på grunden. Det viser en helt ny rundspørge blandt 1.001 danskere, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for skadedyrsbekæmperen Rentokil.

Rotter kan bevæge sig op gennem rørene i en etageejendom, og næsten hver femte, der bor i lejlighed eller etageejendom, har haft rottebesøg.

Dog er risikoen for at få besøg af de lodne, ubudne gæster størst for parcelhusejere. 45 procent af de adspurgte, der bor i et parcelhus, har haft besøg af rotter.

Men risikoen for uønsket besøg af de smittebærende gnavere kan minimeres ved at se på sit hjem med en rottes øjne. Her er tre gode råd:

1 Tjek mulige indgange

Gå rundt om huset med en tommestok og kig efter huller. Et hul på størrelse med en tokrone – eller en tommestoks bredde – er nok, til at en rotte kan mase sig igennem. Tjek også, om udluftningsriste sidder løst. Det er oplagte indgange for rotter. Har du en brændestabel, kan det tiltrække rotter og mus.

2 Giv ikke rotterne mad

Fjern nedfaldsfrugt fra haven, og hvis du har et skur, som du opbevarer frugt og grønt eller foder i, så brug spande med låg frem for flamingokasser, som en rotte hurtigt kan gnave sig igennem. Hvis du har et foderhus til fuglene i haven, så sørg for afstand til træer og buske. Sørg for, at der ikke ligger madrester under køkkenvasken.

3 Husk at rotter klatrer

Jo højere oppe, du bor, des mindre er risikoen. Men en rotte kan godt kravle mange etager op i faldstammen. Hold låget på toilettet lukket. Vær opmærksom, hvis du for eksempel bygger badeværelse om. En åben kloak kan give rotter let adgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Ungersvende ville slå på hinanden

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: 497 nye smittede - tre af dem bor i Ringkøbing-Skjern

Annonce