Annonce
Vestjylland

Hver anden midt-og vestjyske HK'er ved ikke, om arbejdspladsen har en politik for sexchikane

-Det er arbejdsgiverne, der skal gå forrest, når det handler om at være bannerførere for en sund kultur og nultolerance overfor seksuel chikane, siger afdelingsleder for HK MidtVest, Marianne Køpke, i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen
Annonce

Midt- og Vestjylland: Selvom HK MidtVest i øjeblikket ikke ser sager om seksuel chikane, er der ikke grund til at løbe rundt med hænderne over hovedet.

En undersøgelse, som Epinion har lavet for HK, viser, at seks procent af de midt- og vestjyske HK-ere har været udsat for seksuel chikane på deres arbejdsplads i løbet af det sidste år.

-Det kan skyldes, at folk ikke tør snakke om det, og i takt med at det nu er blevet legalt at snakke om, kan vi frygte, at der kommer et boom i sager, siger Marianne Køpke, der er afdelingsformand for HK MidtVest, i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen blev HK’erne også spurgt til, om deres arbejdsplads har konkrete retningslinjer for, hvordan de skal forholde sig, hvis der sker noget grænseoverskridende. Til dette har 26 procent af de midt- og vestjyske HK’ere svaret, at arbejdspladsen har en politik. På landsplan ligger det tal på 38 procent.

Hver anden midt- og vestjyske HK’er svarer i undersøgelsen, at de ikke er klar over, om deres arbejdsplads har en politik.

-Det er bekymrende, at så mange ikke aner, om arbejdspladsen har en politik, når vi ved, at en politik har stor betydning i forhold til at afhjælpe problemet med seksuel chikane, siger Marianne Køpke.

Hvis der skal rettes op på udfordringerne omkring seksuel chikane på arbejdspladserne, kræver det, at ledelserne på arbejdspladserne selv tage teten, mener Marianne Køpke.

-Det er arbejdsgiverne, der skal gå forrest, når det handler om at være bannerførere for en sund kultur og nultolerance overfor seksuel chikane, siger hun i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er blevet mørkerød: - Det er noget, der ligner anden bølge

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Indland

Nye rejsevejledninger: Rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Direktør i byggefirma skal betale millionerstatning til københavnsk ægtepar efter sommerhuskøb

Annonce