Annonce
Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Hvad kornet gemte. :Foto: Jørgen Kirk

Ringkøbing-Skjern: Vejret har i år været det, der bedst kan beskrives som ustadigt, når det for landmændene handler om at få høsten i hus. I perioder er der kommet store mængder vand fra oven. Inden mejetærskerne for alvor gik i gang, gemte der sig både to-benede og fir-benede, der nok var glade for, at de store landbrugsmaskiner var parkeret i maskinhusene rundt omkring.

Det store korn-hav har nemlig her i august gemt på lidt anderledes oplevelser, hvis man kigger lidt efter. I begyndelsen af august er råvildtet i brunst, og bukkene strejfer forvirrede rundt i deres søgen efter damer.

En grå fiskehejre sejlede forbi over kornhavet og landede i en plet grønt for her at stå helt stille for på den måde måske at kunne overraske noget spiseligt. Totter af grønt ukrudt stak op over alt i markerne, men så var der lige et eller andet, der ramte mit øje. Var det ikke to ører, der midt i kornhavet?

Jo, jo. Ører var det, og de sad på en lille rå, der trygt stod helt stille og helt sikkert troede, at jeg ikke kunne se hende. Lidt senere på en anden mark i engene - endnu et stykke råvildt.

Alt i alt blev det en god dag med en god oplevelse i engene mellem Stauning og Hestholm.

Hvad kornet gemte. :Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce