Ringkøbing

Husvalg spiller stor rolle for tilflyttere

Boligmulighederne betyder meget for folks beslutning om at flytte til Ringkøbing-Skjern. Måske Naturbydelen Ringkøbing K kan lokke nogen hertil?

Næsten 60 procent af nye borgere angiver bolig som udløsende faktor for, at de flyttede til Ringkøbing-Skjern.

RINGKØBING-SKJERN: Fundet af det helt rigtige hus er en afgørende faktor, når tilflyttere beslutter sig for at flytte her til kommunen.

Det viser en undersøgelse af, hvad der har fået 342 tilflytter-familier til at rykke teltpælene op og flytte vest på.

- Vi har undersøgt, hvilke faktorer, der har udløst tilflytternes beslutning, og 58,5 procent af de 342 svarer, at "jeg har fundet et godt hus i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger stabschef Thomas Andersen, Viden & Strategi.

Han skynder sig at understrege, at også jobvalget spiller en stor rolle; 39,1 procent svarer, at "jeg og/eller min partner har fundet et nyt job i eller tæt på Ringkøbing-Skjern Kommune".

- Men det er interessant, at for næsten 60 procent spiller fundet af den helt rigtige bolig så stor en rolle for flyttevalget, siger Thomas Andersen.

Tidligere på ugen skrev vi her i Dagbladet om en undersøgelse, der viser, at folk får langt flere penge mellem hænderne, hvis de vælger at flytte til Ringkøbing-Skjern.

Fakta

Der er masser af penge at tjene (eller spare) på at flytte til Ringkøbing-Skjern, og boligudgifterne er afgørende.En 140 kvadratmeter stor villa i Ringkøbing-Skjern Kommune kan fås for 1,1 millioner.

I Herning koster den samme villa 1,6 millioner, i Aalborg 2,1 millioner, i Aarhus 3,3 millioner og i København 5,6 millioner.

Det er hovedårsagen til, at i Ringkøbing-Skjern har en gennemsnitsfamilie med to børn og en lønindkomst på 637.000 kroner før skat et rådighedsbeløb på 15.019 kroner, når alle faste udgifter - ikke mindst til bolig - er betalt.

I Herning har familien 12.299 kroner, i Aalborg 9.642 kroner, i Aarhus 5.067 kroner og i København 4.783 kroner.

Det er muligt at få meget bolig for pengene i Ringkøbing-Skjern Kommune, og det budskab vil kommunen gerne have hamret fast.

Meget bolig for pengene

Analysen viser, at en gennemsnitsfamilie har et rådighedsbeløb på 15.000 kroner i måneden i Ringkøbing-Skjern Kommune mod 12.299 i Herning, små 10.000 i Aalborg, 5.000 i Aarhus og et minus på næsten 5.000 kroner i Købehavn.

Hovedårsagen til forskellen er netop boligudgifterne. Et gennemsnitshus på 140 kvadratmeter i Ringkøbing-Skjern er en halv millioner kroner billigere end bare i nabokommunen Herning.

I Aarhus koster villaen tre gange så meget og i København fem gange så meget!

Så man kan få rigtig meget hus for pengene, hvis man flytter til Naturens Rige.

- Det er selvfølgelig også derfor, vi i vores Flyt mod Vest-kampagne har så meget fokus på bomulighederne; det er noget, folk lægger meget vægt på, siger Thomas Andersen.

Andre årsager, som folk angav som flyttegrund, var, at herboende familie har brug for hjælp (9,2 procent), at tilflytteren eller partneren modtager undervisning her (7,4 procent), børnefamilier ønskede at komme tæt på herboende forældre (10,9 procent), var blevet skilt, og flyttede hertil (12,0 procent), var blevet pensionist, og flyttede hertil (4,6 procent) og "jeg har solgt mit gamle hus, og var i stand til at flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune" (22,9 procent).

Påvirker, hvor man kan

For Thomas Andersen er det store spørgsmål, hvordan man får folk til at flytte her til kommunen; hvad er de afgørende faktorer?

- Vi ved, at det har meget at gøre med, i hvor høj grad, man kender området, hvilke holdninger man har til det, og i hvor høj grad man mener, at ens værdier er i samklang med værdierne blandt folk, der bor på stedet, siger han.

Jo mere positive folk er på de områder, jo mere sandsynligt er det, at de er til at bevæge til at flytte mod vest.

Det viser sig da også, at befolkningsstrømmene ud og ind af kommunen i hovedsagen går til og fra nabokommunerne og til Aarhus.

Desværre er der nettounderskud på flyttekontoen til naboerne; men i alt fald kender folk Ringkøbing-Skjern, og det helt rigtige hus og flere penge mellem hænderne burde kunne lokke.

0/0
112

Ung mand tage uden kørekort tre gange - så røg bilen

Ringkøbing

Konfirmation i Ringkøbing Kirke, den 28. april klokken 10.00

112

Beredskabschef: Pas på med åben ild

Ringkøbing

Masja udgiver dogme-plade

112

Bilist undveg krondyr - men ramte vejtræ