Annonce
Kultur

Husker du dansen om Tims juletræ: Nostalgi for alle pengene i lokalhistorisk årsskrift

Dengang i 1986, da hele Tim dansede om juletræet på Stationspladsen. Foto fra forsiden af årsskriftet for Tim Lokalhistorisk Arkiv.
Tim Lokalhistorisk Arkiv udgiver for 23. gang sit årsskrift; det rummer masser af historier om mennesker, der har sat deres præg på byen.
Annonce

TIM: "Husker du …"?

Husker du eksempelvis dengang i 1986, da hele Tim dansede om juletræet på Stationspladsen?

Hvis du gør det, vil du sikkert blive grebet af nostalgiske følelser, når du ser den nye udgave af årsskriftet for Tim Lokalarkiv. På forsiden er nemlig et foto udtaget fra en film, som Johannes Husted optog dengang med sit store, nye videokamera af dansen omkring byens juletræ, som næsten alle tog del i.

Men der er lagt an til endnu mere nostalgi, hvis man bladrer i tidsskriftet, der udkommer for 23. gang.

Der er en "Erindring om købmand Chr. Lauridsen" i Vester Tim skrevet af Evald Lundsgaard og om Meta Bro, der var lærer ved Tim Østre skole 1948-84, som er skrevet af Jytte Madsen og Lis Norup. Historien om praksislægen i Tim, Peder Svendsen, fra 1966 til 1996, skrevet af Jon Høgh.

Samme Peder Svendsen er i øvrigt også formand for Lokalhistorisk Arkiv …

Asta Svensgaard har skrevet om beboerne på Hovedgaden i Tim i gamle dage og Jørgen Poulsgaard om arbejdet som kontrolassistent. Elna Lundsgaard har skrevet om organisten i Tim gennem mange år, Margrethe Schmidt.

- Der er desuden et afsnit om gamle Tim-film helt tilbage til, da det var smalfilm. Disse gamle film er i dag digitaliserede og sat over på DVD, som kan lånes i Tim Lokalarkiv, fortæller Peder Svendsen.

Så mon ikke man kan låne Johannes Husteds video fra dengang, hvis man har behov for at (gen)opleve den gigantiske juletræsfest i 1986 …?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Høje CO2-mål i EU gavner Danmark

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

Ringkøbing-Skjern

Forsyningen sikrer sig mod corona: Sender ansatte på hjemmearbejde

Annonce