Annonce
Tarm

Husholdningsforening besøger Skjern Bykirke

Præsten Jens Lomborg fortæller om Bykirkens alterparti. Foto: Bodil Kronborg

Ådum: Ådum Husholdningsforening har været på tur til Skjern Bykirke. Præsten Jens Lomborg tog imod i aulaen. En hvid flisevæg stod som minde om, at her var Slagteriet indtil for fire år siden. Alle fandt sig en plads, og Jens Lomborg fortalte om Bykirken, der tidligere holdt gudstjenester i Skjern kirke kl. 15.30, når den var ledig.

Bykirken blev startet i 2006 og var på udkig efter at få sit eget, og da Slagteriet blev sat til salg, manglede samtidig Seniorcentret i Skjern et nyt sted. Handelen lykkedes ved, at centret og kirken delte og fik 6-700 kvadratmeter hver. Arkitektfirmaet Bo Christensen har lavet tegningerne til Bykirken og udnyttet køle- og fryserum med 6-8 meter til loftet til et flot kirkerum. Der er ikke kun højt til loftet, men også balkon med siddepladser, så der er plads til 500, og der er fyldt til konfirmation og jul. Forneden er der 320 siddepladser, og udgang til to rum i hver side. De bruges under prædikenen til ’søndagsskole’ i tre grupper efter alder. Der er cirka 50 børn med, og de kommer op foran til sidst, hvor gudstjenesten sluttes af med lovsange til flyglet og andre instrumenter.

Annonce
Den hvide flisevæg i aulaen er bevaret fra Slagteriets tid. Foto: Bodil Kronborg

Frivilliges medvirken

Præsten gjorde opmærksom på de afrundede vægge med lameller af træ, som skaber en rolig ramme om kirkerummet. Han fortalte, at det arkitekttegnede alter er lavet på produktionsskolen, og en smed i menigheden har lavet både alterkorset og rækværk rundt om hele alterpartiet. Det imponerende alterbillede af ’stormen på søen’ er malet af kunstneren Arnt Uhre og udlånt af ham på ubestemt tid.

Kirken har cirka 450 voksne medlemmer og 200 under 18 år. Medlemmer er fritaget for kirkeskat og betaler i stedet en procentsats af skattepligtig indkomst til hele kirkeprojektet, som har kostet 10,5 millioner.

Samværet sluttede med kaffe ved bordene og mulighed for at stille spørgsmål til Jens Lomborg. Han og kollegaen Morten Rugager Kristensen er i øvrigt de eneste på lønningslisten. Alt andet arbejde gøres af frivillige. /Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce