Annonce
Erhverv

Huscompagniet skifter direktør: Karsten Rydder Pedersen har sagt farvel

Huscompagniet, der har base i Horsens, bygger et par tusind huse om året. Her er det et af firmaets huse under opførelse på Kaprifolen i Horsens. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det blev ikke til mere end godt et år for Karsten Rydder Pedersen på posten som koncerndirektør for Huscompagniet. Martin Ravn-Nielsen har taget over.

Horsens: Martin Ravn-Nielsen har per 5. maj overtaget posten som administrerende direktør i det Horsens-baserede typehus-koncern Huscompagniet. Det fremgår af cvr-registret.

Dermed har Huscompagniet sagt farvel til Karsten Rydder Pedersen, der overtog posten 1. april sidste år. Den nu fratrådte direktør bekræfter over for Licitationen - Byggeriets Dagblad sin exit:

- Det er foregået i god ro og orden, og man kan godt sige, at det er en fælles beslutning, siger han til branche-mediet.

Han har ikke ønsket at kommentere yderligere, men tilføjer dog, at han allerede nu har forladt firmaet, og at han endnu ikke ved, hvad fremtiden bringer. Af cvr-registret fremgår det, at han er formand i en række selskabs-bestyrelser.

Karsten Rydder Pedersen havde også en post i Huscompagniets bestyrelse - den er nu overtaget af Søren Haugaard.

Annonce

Kompentencer til næste vækstfase

Da Karsten Rydder-Pedersen sidste år kom til Huscompagniet fra en stilling som vicedirektør hos køkkenkoncernen TCM Group, sagde bestyrelsesformand Jens Due Olsen, at der var ansat en stærk profil med de helt rette kompetencer til at lede Huscompagniet i den næste vækstfase - både i Danmark og internationalt.

Det har ikke været muligt at træffe formand Jens Due Olsen for en kommentar om det nylige direktør-skifte.

Den ny koncern-direktør Martin Ravn-Nielsen har været en del af Huscompagniet siden 2008, og han siger i en mail til Horsens Folkeblad:

- Jeg har haft ansvaret for den danske del af forretningen i mange år. Danmark er ubetinget vores største marked med gode udsigter til vækst inden for nye områder såsom B2B-markedet. (business to business, som dækker handel mellem virksomheder i modsætning til handel mellem en virksomhed og en forbruger, red.)

- Derfor ser jeg frem til at overtage det overordnede ansvar i Huscompagniet, siger Martin Ravn-Nielsen.

Tab i Tyskland, men godt fat i markedet

Huscompagniet har endnu ikke offentliggjort regnskabet for 2019, men selskabet har i flere år været i vækst. I 2018 rundede omsætningen 3,3 milliarder, og Karsten Rydder Pedersen konkluderede i regnskabets beretning, at Huscompagniet havde godt fat i markederne.

Selvom der var vækst i toppen, blev det til nedgang på bundlinjen, som henføres til et større tab i Tyskland. Det førte sidste år til udskiftning af den tyske direktør. Resultatet før skat landede i 2018 på 193,5 millioner kroner mod 219,9 millioner kroner i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce