Debat

Hurtig udrykning. Tryghed i Vester Husby

Hele tre køretøjer med kvalificeret personale nåede frem til Vester Husby på få minutter, roser Niels Sandgaard. Privatfoto

Debat: Vi bor yderst ude vestpå lige ved klitterne. Flere har givet udtryk for utryghed ved at bo her, fordi det tager lang tid at få redningshjælp. Nogen har endog forladt Vester Husby af den årsag. Forleden blev utrygheden effektivt tilbagevist:

Efter aftensmåltidet, som indeholdt en lille svampestuvning, fik min hustru et svært allergiudbrud. Så svært, at hun ikke kunne få vejret og kraftig udslet med kløe. 1 minuts ventetid på vagtlægen (vi skulle nok have brugt 112?), som efter en kort samtale rekvirerede ambulance og i telefonen beroligede patienten. Efter 5-6 minutter kom ambulancen fra Ulfborg med kvalificeret personale, der kunne stabilisere tilstanden, lidt efter kom akutbilen, med sygeplejerske, som kunne begynde en behandling og lidt efter igen, kom akutlægen, som undervejs havde supervisere det hele og nu godkendte. Kørsel til sygehuset i Holstebro med direkte indlæggelse på medicinsk modtagelse og med fortsat behandling, målinger og overvågning. Udskrivning næste formiddag.

Effektivt og kompetent. Godt at der er en ambulancevagt i Ulfborg! Det giver tryghed.

0/0
Klumme

Amagerpigens tak til Bork Havn Efterskole: I var vinden under mine vinger

Klumme

Martine om at blive gammel: Måske er det andet end medicin og ømme muskler?

Klumme

Kommer du til årets grundlovsfest?

Klumme

Ugens Prædiken: Maria er Mor, og vi elsker hende for det

Leder For abonnenter

Vi mangler at ruske op i os selv: Grundloven gælder også for idioter

Er vi virkelig ikke kommet videre? Lærte vi ikke noget som helst af Muhammed-krisen? Betyder Grundloven og vores frihedsrettigheder ikke noget, når det gør ondt? Det har været forstemmende at følge debatten, efter at lovløse horder i sidste uge – igen - satte Nørrebro i brand. Denne gang fordi Rasmus Paludan provokerede dem med sine islamfjendtlige barnagtigheder. Eksempelvis kunne man skærtorsdag i avisen Danmark se Erik Beck Jensen fra Otterup ønske en genindførelse af blasfemiparagraffen, og Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, var på samme linje. Kresten Drejergaard fra Odense mente, at Folketinget nu må afveje ytringsfrihed over for religionsfrihed, fordi, må man forstå, begge dele går ikke på én gang. Eftergivenhed i lange baner. Lad det være slået fast: Rasmus Paludan fortjener kun foragt. Man kan være enig eller uenig i hans kritik af islam, men hans koranafbrændinger og andre tåbeligheder stempler ham entydigt som en præmieidiot. Han blev for nylig dømt for overtrædelse af racismeparagraffen. Grundloven fratager imidlertid ikke præmieidioter retten til at ytre sig og demonstrere. Frihedsrettighederne gælder for os alle. Også dem vi foragter mest. Det er tilsyneladende ikke gået op for politiet i hovedstadsområdet. Det har i flere kredse givet Paludan et forbud mod at demonstrere. Politicheferne siger, at de har afvejet ytringsfrihed mod den offentlige orden og sikkerhed, som Grundloven giver mulighed for. Københavns chefpolitiinspektør, Jørgen Skov, mener ikke, det krænker ytringsfriheden, da Paludan tidligere har haft mulighed for at demonstrere. Hvilket knæfald for voldsmænd, hvoraf en del bekender sig til en religion, der i de lande, de kommer fra, rask væk henretter kristne og kritikere af islam. Nu vinder de. Vores frihedsrettigheder er enestående og skal forsvares med de midler, der er nødvendige. Også når det er præmieidioter der påberåber sig dem. Det må vi aldrig give køb på, men det er vi i gang med. Vi mangler at ruske op i os selv.

Klumme

Ugens Prædiken: Mere kærlighed, end vi fatter og forstår

Klumme

Svar på de helt store spørgsmål