Annonce
Ringkøbing

Hundeskoven har masser af plads til både en labrador med damp og en seksårig pige med muskler

Snart 6-årige Josefine er den eneste af de tre børn, der kan klare at gå i armgang. Det, synes hun, er lidt sjovt. Foto: Mads Dalegaard.
Hundeskoven er et populært sted for både hunde, familier, løbere og mountainbikere. Dagbladet tog en tur derud for at se, hvad der sker på en sommerdag i skoven.

Ringkøbing: Anni Faurholdt fra Ringkøbing er ligeglad med, om solen skinner, eller om det står ned i stænger. Hver eneste dag går hun en tur i hundeskoven med de to labradorhunde Theodor og Ludvig.

- De er helt vildt glade for at være herude. Her kan du bare få lov til at løbe løs. Det giver altså noget andet end haven derhjemme. Det er nemmere herude, hvor de kan få lov til at boltre sig, siger hun.

- Theodor har damp. Han er en rigtig jagthund. Hvis han ser en fugl sidde et sted, så er han bare væk. Der skal ske noget hele tiden. Prøv at se. Nu er han ved at trække et træ op med rod. Det måtte ikke lige stå der, griner hun.

Annonce

Hundeskoven

  • Adresse: Kærbyvej 2, 6950 Ringkøbing
  • Åbent: Det er gratis og altid muligt at komme en tur i hundeskoven.
  • Skoven har en legeplads med blandt andet rutsjebane og svævebane. Der er også stier, som man kan gå, løbe og cykle på.

Kender alle hundene

Lige nu er det heldigvis ikke noget træls vejr, som Anni og hundene har bevæget sig ud i. Solen skinner, og temperaturen i skoven ligger lige omkring de 20 grader. Egentlig rigtigt godt vejr til en gåtur, men der er ikke mange andre hunde i skoven her først på eftermiddagen.

- Men vi kender efterhånden alle de hunde, der kommer herude, så vi behøver ikke sådan at vise, hvem vi er. Vi ved, at de kan sammen, siger Anni Faurholdt og fortsætter:

- Der er mange tyske hunde og mange mountainbikere. De fleste er heldigvis gode til at stoppe op. Hvis de ikke gøre, så kan hunde godt finde på at løbe efter, fordi de tænker "uhh se, der er en legekammerat", siger hun.

Josefine er abekatten

Selvom der ikke er så mange firbenede legekammerater til Theodor og Ludvig, så er hundeskovens legeplads en anelse mere besøgt. På klatrevæggen hænger seksårige Kristian og Josefine.

- Det er sjovt, men lidt hårdt. Man får ondt i fingrene, siger Kristian, mens han forsøger at komme helt i top.

- Det er kun Josefine, der kan komme helt op. Det er hende, der er vores abekat, siger bedstefar Verner Gammelmark.

- Det er også kun Josefine, der kan klare at gå i armgang. Det kan de andre ikke, siger bedstemor Birgit Gammelmark, der udover Kristian og Josefine også har otteårige Benjamin med i skoven.

Ludvig og Theodor er så heldige, at de får en tur i hundeskoven hver eneste dag. Foto: Mads Dalegaard.

En langsom rutsjebane

Verner og Birgit Gammelmark er fastliggere på Ringkøbing Camping, der ligger lige op til hundeskoven.

- Vi startede med at komme på campingpladsen i 1998. Så vi har været her i skoven en del gange. Her er idyllisk, dejligt. Der er altid fred og ro. Det er ren afslapning, siger Verner Gammelmark.

Det er ikke kun klatrevæggen, der er populær. Også svævebanen bliver flittigt brugt af de tre børn.

- Den er lidt for høj for de små. Josefine kan selv komme op, hvis vi holder fast i snoren - hun har nogen gode armmuller - men Kristian skal løftes op, siger Birgit Gammelmark.

- Det er lidt sjovt, at jeg kan gå armgang, når drengene ikke kan, siger Josefine og fortsætter:

- Vi har også prøvet rutsjebanen, men den går lidt for langsomt.

- Theodor har damp. Se nu rykker han et træ op med rod, griner labradorens kvindelige ejer. Foto: Mads Dalegaard.

En lille løbetur

Uden hverken hund eller børn som følgesvende befinder Kenneth Bruun fra Ringkøbing sig på en af hundeskovens stier. Han er på vej ud på en løbetur.

- Jeg synes, her er dejligt. Her er god plads, og man kan få motion. Jeg har også nogen gange hunden med. Så løber den ved siden af. Nu skal jeg bare ud på en lille tur på fem kilometer, siger Kenneth Bruun, der er cyklet ud til hundeskoven.

- Vi har også tit vores dreng med herud. Han er vild med redegyngen og at rutsje. Han synes, det er sjovt bare at løbe rundt, siger han og begiver sig ud på sin lille løbetur.

Med mad i farvandet er der ikke det, som Ludvig og Theodor ikke kan. - De er lidt madglade, siger Anni Faurholdt. Foto: Mads Dalegaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce