Annonce
112

Hundehvalp stak af efter uheld: Større eftersøgning er i gang ved Tørring

Hundehvalpen er af racen alaskan malamute, som hundene på billedet. Arkivfoto: Morten Marboe
Søndag formiddag stak en alaskan malamute hundehvalp af efter et uheld på Midtjyske Motorvej ved Ølholm. En stor gruppe frivillige leder fortsat efter hvalpen.

Ølholm: Siden søndag eftermiddag har et stort hold frivillige været i gang med at lede efter en 12 uger gammel alaskan malamute hundehvalp.

Hundehvalpen savnes efter et uheld på Midtjyske Motorvej søndag kl. 9.12, fortæller Sydøstjyllands Politi.

En 31-årig kvinde fra Videbæk kom kørende i østgående retning, da bilens ene dæk sprang. Bilen snurrede rundt og landede på siden. Der skete ingen personskade, men ved uheldet flygtede hundehvalpen fra bilen.

Louise Barrett, der er veninde til kvinden, der har mistet hunden, koordinerer mandag eftersøgningsindsatsen med base fra Hotel Gudenåen i Tørring.

- Vi leder stadigvæk efter Nala, som hvalpen hedder, og vi har tænkt os at blive ved, til vi finder hende, fortæller Louise Barrett, der også kan fortælle, at der er stor opbakning til eftersøgningen.

- Der er kommet folk fra helt fra Sjælland for at hjælpe til, siger Louise Barrett.

Mandag morgen fik hun et tip om, at hundehvalpen var set på strækningen ud for Hotel Gudenåen ved hovedvejen, så der vil man lede i dag. Hvalpens mor er også med til at lede.

- Vi er ikke så nervøse for, om Nala kan klare sig i det her vejrlig, idet der er tale om en hårdfør race, siger Louise Barrett, der også er i kontakt med de lokale internater i tilfælde af, at nogen skulle have indleveret hunden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

112

Sprængningseksperter kaldt til Hvide Sande

Annonce